Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Medic din Sibiu, reţinut pentru şpagă. Cât cerea de la pacienţi pentru a merge în vacanţe, în ţări exotice

Mita n-are leac pentru medici. O doctoriţă de 52 de ani din Sibiu, fost manager a două spitale publice, a fost reţinută pentru că lua bani de la pacienţi ca să-i îngrijească. Doar în ultimele două luni ar fi primit de cel puţin 13 ori atenţii de la bolnavi ori rudele lor. Sumele ar fi variat între 100 şi 200 de lei. Pe reţelele de socializare, medicul cardiolog îşi expunea vacanţele în ţări exotice, hainele şi accesoriile de mii de euro.

de Redactia Observator

la 27.09.2024 , 20:32

O femeie, medic la Spitalului General C.F. Sibiu, a fost reţinută pentru 13 fapte de luare de mită, după ce ar fi pretins bani şi bunuri de la pacienţi sau de la rudele acestora pentru facilitarea accesului la servicii medicale ori ulterior îndeplinirii acestora.

A fost manager la două spitale publice

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, a anunţat, vineri, că un medic în vârstă de 52 de ani - femeie - a fost reţinut pentru 13 infracţiuni de luare de mită. "Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că, în perioada iunie-august 2024, inculpata, în calitate de medic în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani şi bunuri cu titlu de mită, din partea pacienţilor sau aparţinătorilor acestora, atât pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar şi ulterior îndeplinirii acestor servicii", a arătat sursa citată.

Vezi și

Medicul este audiat, vineri după-amiază, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Justiţie » Medic din Sibiu, reţinut pentru şpagă. Cât cerea de la pacienţi pentru a merge în vacanţe, în ţări exotice