Antena Meniu Search
x

Medic ORL din Buzău, prins când lua şpagă ca să opereze un adolescent de 16 ani, trimis în judecată. Câţi bani cerea

Un medic ORL de la Spitalul CFR din Buzău, prins luând mită pentru a opera un adolescent de 16 ani de deviaţie de sept, a fost trimis în judecată. Acesta primise 1.500 de lei, şpagă, deşi intervenţia intra în atribuţiile sale de serviciu. Între timp, medicul rămâne în arest la domiciliu.

de Redactia Observator

la 04.05.2023, 16:07

Medic ORL din Buzău, prins când lua şpagă. Câţi bani cerea
Medic ORL din Buzău, prins când lua şpagă. Câţi bani cerea - Shutterstock

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cercetările în cazul medicului ORL au fost finalizate, astfel că la mai puţin de o lună de organizarea flagrantului, cadrul medical a fost trimis în judecată.

Medicul ORL, prins când lua şpagă pentru a opera un adolescent

 "La data de 28.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C.V.R., pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 C. pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000. În fapt, s-a reţinut că la data de 11.04.2023, în calitate de medic primar în cadrul Spitalului General Căi Ferate Galaţi – Secţia CFR Buzău, inculpatul a primit suma de 1.500 de lei, pe care acesta o pretinsese cu o zi înainte, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală medicală asupra unui minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul Spitalului menţionat anterior”, anunţă anchetatorii, potrivit news.ro.

La data de 3 mai, Tribunalul Buzău a dispus menţinerea măsurii preventive a arestului la domiciliu în cazul medicului.

Pe acelaşi subiect

Harta şpăgii din spitalele româneşti

Şpaga din spitale rămâne o boală greu de vindecat. O platformă online a făcut harta şpăgii din unităţile medicale. Datele au fost culese din cele transmise de pacienţi în luna martie a acestui an.

La nivel naţional, media pacienţilor care au recunoscut că au dat bani cadrelor medicale este de 1,67%. Harta şpăgii s-a înroşit, mai ales, în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Olt.  Judeţul Teleorman este cap de afiş. Aici, peste 8% dintre pacienţi au spus că au dat plicuri cu bani cadrelor medicale, cât au fost internaţi în spitale. Cât priveşte situaţia din judeţul Gorj, aici 2% dintre pacienţi au spus că au dat bani medicilor. La polul opus, s-a dat rar şpagă în spitalele din Covasna, Alba şi Braov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Medic ORL din Buzău, prins când lua şpagă ca să opereze un adolescent de 16 ani, trimis în judecată. Câţi bani cerea