Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Motivarea arestării lui Bulai. Victimele, numite "obiecte sexuale" şi obligate să se dezbrace în faţa lui. Sociologul voia să cumpere articole favorabile în presă

A apărut motivarea instanţei în cazul lui Alfred Bulai, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de folosirea funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Sociologul, care neagă acuzaţiile, ar fi încercat să influenţeze ancheta cu articole favorabile în presă şi ar fi oferit detalii total nefolositare pentru a distrage atenţia organelor judiciare de la aspectele relevante.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 19:01

Motivarea arestării lui Bulai. Victimele, numite "obiecte sexuale" şi obligate să se dezbrace în faţa lui. Sociologul voia să cumpere articole favorabile în presă

În plus, în motivarea pentru arestul preventiv, judecătorul spune că Alfred Builai îşi constrângea moral şi psihologic victimele, în plus îşi numea studentele obiecte sexuale.

Glume cu tentă sexulă

În motivarea instanţei, se arată că în practică, Bulai se folosea de piese de teatru, de testele proiective, întrebări nepotrivite adresate tinerelor şi multe glume cu tentă sexuală. „Chiar dacă inculpatul neagă săvârşirea celor două infracțiuni de agresiune sexuală, cu ocazia audierii din prezenta cauză, solicită ca judecătorul să înlăture în parte declarațile oferitc de acesta deoarece se observă cu ușurinţă că atunci când declară în favoarea sa, inculpatul îşi amintcștc cu exactitate faptele, oferind detalii suplimentare, iar atunci când este vorba despre aspectele de fapt care îl incrimincază, cum ar fi: piesele de teatru, testele proiective, cum ar fi cel cu șarpele și peștera, întrebări inadecvate adresate studentelor, glume cu tente sexuală, existenţa îmbrăţişărilor, mângâierilor cu persoana vătămată, autenticitatea convorbirilor apărute în presă, în sensul dacă își recunoaște sau nu vocca, inculpatul ori nu îsi aminteşte, ori ocolește oferirea unui răspuns. Strategia inculpatului cu ocazia audierii a fost aceea de a oferi multe detali nefolositoare pentru a se distrage atenţia organelor judiciare de la aspectelc relevante în cauză”, se arată în motivare.

Articolul continuă după reclamă

Îşi constrângea moral şi psihologic victimele

Pe acelaşi subiect

Sociologul mai este acuzat că îşi constrângea moral şi psihologic victimele, folosindu-se de calitatea sa de cadru universitar şi şef de departament. „Totodată, gravitatea infracţiunii reiese și din modul de operare utilizat de inculpat, având in vedere că acesta s-a folosit de ascendentul moral pe care îl avea asupra victimei din calitatea de cadru universitar șì șef de departament, abordând această atitudine de constrângere morală și psihologică asupra victimci pe o perioadă îndelungată de timp.

În plus, Bulai a încercat să influenţeze ancheta, a căutat studentele care îl acuzau şi voia să câştige presa cu articole favorabile. „De asemenea, consideră că o măsura preventivă mai puţin severă nu ar fi oportună în cauză, având în vedere că din procesul-verbal de redare a convorbirilor telefonice ale inculpatului reiese că acesta a încercat să influențezc ancheta-penală, prin identificarea persoanelor implicate în apariția articolului de investigaţie jurnalistică și încercarea de a găsi o persoană care să producă, în schimbul unei sume de bani, un articol de presă favorabil, or, pentru a-l împiedica pe inculpat să influenţeze în vreun ancheta penală cste necesară privare de libertate a inculpatului în regim de detenţie care să nu fi ofere posibilitatea de a lua legătura cu alte persoane.

Studentele văzute ca obiecte sexuale

În textul motivării, se mai arată că una dintre victime a fost numită obiect sexual şi a fost provocată să îşi ea tricoul jos şi se crede că a fost filmată în contextul unui posibil şantaj. „Martora a declarat organelor de urmarire penală că, în anul 2022-2023 a purtat mai multe discuţii, aceasta povestindu-i ce s-a intâmplat în practica din 2022, în cadrul interviului de feedback cu profesorului de la finalul practicii. În concret, persoana i-a povestit că i-a spus că „este un obiect sexual, că ar trebui să fie mai sexicioasă și a provocat-o sa-şi dea tricoul jos, lucru pe care I-a făcut de frică”. Totodată, martora a afirmat că în momentul în care persoana vătămată i-a povestit aceste aspecte, a observat că victima părea afectată, tremurând și findu-i greu să relateze evenimentele. În același sens, martora a declarat că, în cursul lunii mai 2023, întâlnindu-se cu persoana vătămată aflat de la aceasta că a umilit-o, jignit-o, nu i-a respectat dieta vegetariană, respectiv că a fost constrânsă să se dezbrace în faţa numitului în timp ce se afla singură cu acesta în camera unde era cazat, sub pretextul de a fi oferi feedback individual cu privire la activitatea desfășurală în practică, totodată exprimând față de martora teama că sus-numitul ar fi fiimat-o cu telefonul mobil ]n timp ce se afla în acest context şi astfel ar fi putul să o șantajeze”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Justiţie » Motivarea arestării lui Bulai. Victimele, numite "obiecte sexuale" şi obligate să se dezbrace în faţa lui. Sociologul voia să cumpere articole favorabile în presă