Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fostul profesor SNSPA Alfred Bulai, arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai, inculpat pentru mai multe infracțiuni de natură sexuală, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Judecătoria Sectorului 1. Decizia de joi nu este definitivă, dar este executorie. 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 22:19

- Inquam Photos / George Calin

După opt ore de deliberări, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis: fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia de joi nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, sociologul se va întoarce în arest. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a anunţat Daniel Nedela, prim-procurorul unităţii de parchet.

"Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Articolul continuă după reclamă

Miercuri, Alfred Bulai a fost reţinut de procurori pentru agresiune sexuală. Poliţiştii l-au dus încătuşat în arest, iar anchetatorii au ridicat mai multe cutii cu dovezi din locuinţa lui. Probele se adaugă zecilor de declaraţii în care foste studente îl acuză că le-a abuzat sexual.

Pe acelaşi subiect

Cum acționa Alfred Bulai

Procurorii investighează peste 20 de reclamaţii împotriva sociologului şi cred că vor urma alte plângeri. “Vreau să retransmit tuturor persoanelor apelul nostru că dacă au anumite informaţii cu privire la acest caz, care pot conduce la aflarea adevărului în această cauză, să contacteze organele de poliţie şi organele judiciare. Aceste fapte nu pot fi tolerate”, a declarat procurorul Daniel Nedela

Mărturiile studentelor care îl acuză de Alfred Bulai arată acelaşi mod de operare: le umilea pe tinerele pe care le considera pudice şi făcea presiuni asupra lor pentru a se conforma fanteziilor sale sexuale. Ba mai mult, sociologul s-ar fi folosit de tabere de practică pentru a le supune pe tinere unor aşa-zise experimente, care se dovedeau traumatizante. "În anul doi, repetând practica, am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos. Mi-am dat jos tricoul. Moment în care el mi-a zis: dezbracă-te de tot!“

Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni din sfera vieţii sexuale comise în anii 2022, 2023 şi 2024, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă.

”La data de 4.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a declarat, joi, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Faptele s-au repetat în perioada 29 iunie - 9 iulie 2023, în stagiul de practică din comuna Albac, judeţul Alba, victima fiind aceeaşi. ”Aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul unei şedinţe individuale de feedback, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate, a pretins din partea acesteia, profitând totodată de poziţia de autoritate, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou şi de sutien în faţa sa. În aceeaşi perioadă, în cadrul aceluiaşi stagiu de practică, prin constrângere morală şi, totodată, profitând de poziţia de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relaţiei cadru didactic-student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa, precum şi atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor. În perioada decembrie 2023 - mai 2024, profitând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect şi repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întreţină relaţii sexuale”, a precizat procurorul.

Profesorul Alfred Bulai a dat în judecată Şcoala Naţională de Studii Politice, care i-a desfăcut contractul de muncă după izbucnirea scandalului. Sociologul pretinde că este victima unui abuz

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Justiţie » Fostul profesor SNSPA Alfred Bulai, arestat preventiv pentru 30 de zile