Antena Meniu Search
x

Video "Nea Petrică" Daea, audiat la DNA. Şoferul l-a urmărit cu mașina la plecare, după ce ministrul a uitat de el

De pe câmp, la DNA şi din nou pe câmpii. Aşa a arătat programul de lucru al ministrului Agriculturii în ultimele două zile. Petre Daea a fost audiat ca martor în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu. Ar fi intervenit pe lângă fostul ministru să-şi angajeze un apropiat la direcțiile agricole din țară. În faţa jurnaliştlor, Daea n-a comentat. Era grăbit să ajungă din nou pe ogoarele ţării.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 19:41

Vezi și

Reporter: Domnule ministru, ce treabă aveaţi dumneavoastră cu acel domn?

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Am venit în calitate de martor. Depun mărturie!

Cu noaptea în cap, ministrul Agriculturii a ajuns la DNA. A intrat grăbit în sediul Anticorupţie fără să dea vreo explicaţie. A promis că va spune doar adevărul în faţa procurorilor.

Reporter: O să spuneţi adevărul şi numai adevărul, domnule ministru?

Pe acelaşi subiect

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Tot timpul!

Reporter: Chiar dacă doare adevărul, domnule ministru?

Petre Daea este martor în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu

Procurorii l-au interceptat pe fostul ministru în timp ce aranja un concurs de angajare. Printre favoriţii la post, ar fi fost şi un fin de-al lui Daea care ar fi intervenit pentru a-şi angaja rudă la una din direcţiile agricole din ţară.

Ca să fie sigur că apropiatul său o să treacă examenele, l-ar fi rugat pe Chesnoiu să intervină pe lângă comisia de concurs şi să-i facă rost de subiectele de admitere. "Nea Petrică", aşa cum apare Daea în stenograme, a stat o oră la DNA pentru explicaţii. Nici la ieşirea din sediu, n-a comentat dosarul. Era grăbit să ajungă la treabă.

Petre Daea, ministrul Agriculturii:  Ne vedem în câmp, la treburile țării!

De emoţie, a uitat şi că şoferul îl aştepta la intrare. A plecat la pas, cu maşina pe urme. Câţiva cetăţeni nemulţumiţi l-au huiduit.

La începutul lunii iulie, DNA a început urmărirea penală faţă de fostul ministru al agriculturii Adrian Chesnoiu. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » "Nea Petrică" Daea, audiat la DNA. Şoferul l-a urmărit cu mașina la plecare, după ce ministrul a uitat de el