Antena Meniu Search
x

Video Petre Daea, în lanul de porumb, fascinat de sistemul de irigaţii folosit de un fermier: "Iată ce înseamnă solul României!"

Noaptea, ca agricultorii. În plină secetă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-a mutat biroul pe ogoare. Ministrul a plecat pe teren cu noaptea în cap ca să verifice stadiul lucrărilor la sistemul de irigaţii din Ialomiţa. A constatat evidenţa: fermierii care irigă vor avea o producţie excelentă, restul, rămân la mila cerului. Daea promite că sistemul de irigaţii se va extinde până în 2027.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 20:16

Vezi și

"Ce înseamnă să irigi", spune Petre Daea arătând spre un lan de porumb. E revelaţia ministrului la prima oră a dimineţii. Înconjurat de porumb viguros, Daea e optimist. "Sunt aici să rezolv problemele. Sunt aici să rezolv problemele pe investiţii. Sunt aici să putem iriga ţara. Avem pierderi de recoltă, avem pierderi financiare la fermieri, dar în același timp trebuie și e necesar sa avem soluții", a declarat Petre Daea.

Petre Daea promite că în România vor fi peste două milioane şi jumătate de hectare de teren irigabil

Elanul soluţiilor depinde însă de programul funcţionarilor. Printre fermieri, Petre Daea promite că în România vor fi peste două milioane şi jumătate de hectare de teren irigabil. În 2027. Momentan, avem un milion opt sute. "Acest program de irigaţii nu putem să îl facem de pe o zi pe alta, dar ce trebuie să facem în fiecare zi e să ne îndeplinim graficul de executare a lucrărilor", a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Până atunci, ministrul priveşte partea plină a paharului. "Iată, domnule, ce înseamnă irigarea culturilor. Iată un fermier care aplică tehnologia. Iată ce înseamna solul României. Iată ce înseamnă o producţie", a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii. Între timp, mulţi agricultori îşi numără pagubele. Culturi de pe o suprafaţa de peste 70.000 de hectare din 14 judeţe sunt evaluate de cei de la APIA pentru a vedea dacă se încadrează la zonele afectate, astfel încât fermierii să poată primi despăgubiri.

Ministrul nu va mai putea merge pe teren vineri. Daea va ajunge în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului ministru al Agriculturii. Adrian Chesnoiu e acuzat că ar fi dat subiectele de examen pentru angajare mai multor persoane, inclusiv unui apropiat al lui Daea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Petre Daea, în lanul de porumb, fascinat de sistemul de irigaţii folosit de un fermier: "Iată ce înseamnă solul României!"