Antena Meniu Search
x

Video Percheziţiile DNA la Primăria Capitalei ar avea legătură cu mai multe concursuri de angajare aranjate. Un fost angajat a făcut plângere

Suspiciuni de corupţie şi directori puşi "pe pile" la primăria Capitalei! Anchetatorii au descins în această dimineaţă atât în sediul primăriei generale cât şi la alte două instituţii din subordinea municipalităţii. Nimeni din primărie nu a ajuns la audieri, însă după ore bune de percheziţii, procurorii nu au plecat cu mâna goală, ci cu dosare întregi pe care se pregătesc să le studieze. Iar ancheta este abia la început.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 20:16

Vezi și

Cu oraşul paralizat şi cu procurorii în primărie. Aşa şi-a început ziua primarul general, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziţie, am spus că bineînţeles, eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi eu le-am spus "da", sigur. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar, pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun o să discut cu ei. Procurorii şi-au făcut temele înainte de vizită, cu ajutor din primărie.

Surse apropiate primăriei spun că ancheta a început în urmă cu aproximativ un an, atunci când, un fost angajat al primăriei, după ce a fost dat afară, a mers la direcţia naţională anticorupţie şi le-a povestit procurorilor cum au fost aranjate mai multe concursuri de angajare, astfel încât consilieri ai primarului să ajungă pe funcţii de director în diverse instituţii din subordinea primăriei.

Mai precis, este vorba despre Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Directia generala de arhitectura peisagistica si monumente de for public. Surse spun că, mai întâi, mai mulţi consilieri ar fi fost făcuţi angajaţi, iar apoi ar fi ajuns pe funcţii de conducere din aceste instituţii. Totuşi, Direcţia Naţională Anticorupţie nu a confirmat, până acum nicio variantă şi s-a ferit să dea detalii. Ce este cert este că cel puţin o parte dintre presupusele fapte cercetate acum de anchetatori au avut loc în timpul mandatului actualului primar.

Pe acelaşi subiect

Ce spune DNA despre anchetă?

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

După ce au apărut mai multe date din anchetă, primarul Capitalei nu a mai putut fi contactat.

Ancheta este abia la început în acest caz. Dosarul vizează doar fapte deocmadată, urmând să se stabilească cine s-ar putea face vinovat de infracţiunile descoperite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Justitie » Percheziţiile DNA la Primăria Capitalei ar avea legătură cu mai multe concursuri de angajare aranjate. Un fost angajat a făcut plângere