Antena Meniu Search
x

Video Marian Vanghelie, filmul unei noi reţineri. Ce acuzaţii i se aduc fostului primar al Sectorului 5

Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii DNA au făcut percheziţii acasă la fostul edil al Sectorului 5, care este anchetat într-un nou dosar. A fost adus apoi la audieri şi a fost reţinut. Vanghelie este anchetat în legătură cu activitatea pe care a desfăşurat-o în perioada în care ocupa fotoliul de edil. În acelaşi dosar au fost reţinuţi şi fratele fostului primar, dar şi fostul director al Economat Sector 5, una dintre entităţile pe care procurorii o suspectau că spăla bani pentru interpuşii lui Marian Vanghelie.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 10:48

Vezi și

Update: DNA confirmă într-un comunicat reţinerea lui Marian Vanghelie şi a altor 12 inculpaţi.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a 13 inculpați care, la data faptelor, îndeplineau funcțiile enumerate mai jos, după cum urmează:

VANGHELIE MARIAN-DANIEL, consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 București, PETRE MARIAN-LEONARD, director general al S.C. Economat Sector 5 S.R.L, persoană fizică, rudă a primului menționat, administrator de societate comercială, RĂMULESCU FLORICICA-CARMEN, director Achiziții în cadrul S.C. Economat Sector 5 S.R.L, LUPAȘCU MARIAN, director general la S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A, ZIDĂRESCU LOREDANA IONELA, șefă Direcției Investiții și Achiziții Publice la societatea anterior menționată și șapte persoane fizice, administratori de societăți comerciale implicate in lanțul de fraudare a banilor publici, fiecare dintre aceștia pentru infracțiunile descrise în comunicatul menționat.

Față de celelalte persoane menționate în comunicatul menționat se efectuează în continuare acte de urmărire penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au transmis procurorii DNA.

Pe acelaşi subiect

Marian Vanghelie a ajuns la DNA, sub escorta anchetatorilor puţin după ora 15. 

Marian Vanghelie: A fost aceeaşi percheziţie şi acum un an şi s-au găsit aceleaşi lucruri. 

Reporter: Domnule Vanghelie, ne spuneţi şi nouă ce acuzaţii au procurorii?

Marian Vanghelie: Nu ştiu. 

Reporter: V-au adus nevinovat?

Fostul edil al Sectorului 5 este anchetat în legătură cu mai multe contracte pe care le-ar fi atribuit în mandatul de primar. Este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. După mai multe ore de audieri, Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore. Aceeaşi măsură a fost luată în cazul altor 12 persoane cercetate în acest dosar. Printre acestea, fratele lui Marian Vanghelie, şeful Economat şi şeful Salubrizare Sector 5. 

Veronel Rădulescu - avocat: Este vorba despre nişte fapte de comerţ, nu sunt fapte de violenţă. în foarte puţine cazuri se vorbeşte de suspiciuni de fapte de corupţie şi se vorbeşte mai mult de acel abuz în serviciu despre care s-a discutat atât. 

Fostul primar, din nou în vizorul DNA

Marian Vanghelie este cercetat într-un dosar alături de alţi 21 de inculpaţi pentru că ar fi prejudiciat bugetul sectorului 5 cu 256 de milioane de lei, în perioada 2018-2020, prin achiziţii făcute la suprapreţ de S.C. Economat Sector 5, unde acţionar majoritar este Consiliul Local al Sectorului 5. Printre achiziţii se numără patinoare artificiale, tarabe, agende, bomboane, cântare comerciale, măşti FFP2 şi geluri dezinfectante. 

Veronel Rădulescu - avocat: Nu mai cred în dosarele făcute în urma unor denunţuri din partea unor persoane care sunt interesate să îşi rezolve propriile afaceri judiciare. Nu cred nici în rapoartele de constatare făcute de specialişti. Cred că în urma cercetărilor lucrurile se vor lămuri.  

Marian Vanghelie a făcut 5 luni de închisoare în 2015, când a fost condamnat într-un dosar de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. A fost plasat apoi în arest la domiciliu. A mai fost anchetat de DNA într-un alt dosar, în care a fost şi condamnat la 11 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în mai anul trecut, pentru 9 fapte de luare de mită şi abuz de serviciu. Decizia judecătorilor a fost anunţată după şase ani de proces, dar nu este definitivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Marian Vanghelie, filmul unei noi reţineri. Ce acuzaţii i se aduc fostului primar al Sectorului 5