Antena Meniu Search
x

Galerie foto Peste 12.000 de parfumuri contrafăcute, descoperite de poliţişti la Vama Calafat. Captura de 7 milioane de lei provenea din Bulgaria

Polițiștii de frontieră au descoperit în urma controalelor la Vama Calafat, un şofer bulgar care transporta printre mai multe cutii de coletărie şi peste 12.000 de flacoane întregi cu parfum purtând însemnele unor firme consacrate, dar fără nicin document oficial de provenienţă al acestora, potrivit Poliţiei de Frontieră.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 22:35

Vezi și

Ieri în jurul orei 07:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 42 de ani, care se afla la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Șoferul transporta coletărie, conform documentelor de însoțire a mărfii, pe ruta Bulgaria-Polonia. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, polițiștii doljeni au descoperit, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, printre colete, mai multe cutii de carton ce conțineau mii de flacoane cu parfum, inscripționate cu mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Valoarea estimată a bunurilor este de peste 7 milioane de lei

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 12.066 flacoane cu parfum. Bunurile, în valoare totală estimată de 7.239.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, pentru şoferul bulgar se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Peste 12.000 de parfumuri contrafăcute, descoperite de poliţişti la Vama Calafat. Captura de 7 milioane de lei provenea din Bulgaria