Antena Meniu Search
x

Piedone a suspendat restricțiile anunțate în Sectorul 5. Prefectul Capitalei anunțase că va ataca în instanță măsurile

Cristian Popescu Piedone a anunțat că suspendă unele dintre restricțiile anti-COVID anunțate ieri pentru Sectorul 5 al Capitalei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.04.2021, 17:15

Piedone a suspendat restricțiile anunțate în Sectorul 5. Prefectul Capitalei anunțase că va atacă în instanță măsurile - Hepta

Primarul Sectorului 5 a decis, joi, suspendarea deciziei prin care s-au impus măsuri suplimentare de limitare a pandemiei, între care program mai scurt la toţi agenţii economici. Măsura a fost luată după o discuţie telefonică cu prefectul Capitalei, Alin Stoica.

”În urma unei discuţii telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineaţă, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziţia dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului”, a transmis, oi, Primăria Sector 5. Sursa citată a precizat că, la solicitarea prefectului, primarul a fost de acord să aştepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern şi care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. ”Cei doi oficiali au căzut de acord în privinţa faptului că mai presus de orice este interesul şi sănătatea cetăţenilor, iar situaţia epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, a mai transmis Primăria Sector 5.

Anterior, prefectul Alin Stoica a anunţat că va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria Sectorului 5.

”La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziţii care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă, astăzi de dimineaţă, în faţa refuzului respectiv, o să acţionăm în instanţă. Şi o să informăm şi Primăria să ştie că dispoziţiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica.

Restricții cu scandal în Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a anunţat miercuri reducerea programului la toţi agenţii economici din sector, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

În replică, prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că va fi verificată legalitatea hotărârii, explicând că astfel de decizii nu se iau individual, de primării, şi că există riscul să se creeze confuzie.

Ulterior, Prefectura Bucureşti a transmis că decizia este nelegală şi a cerut Primăriei Sectorului 5 să renunţe la aplicarea ei. Alin Stoica, prefectul Capitalei, îi cere primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să revoce de urgenţă deciziile.

În replică, primarul afirmă că dispoziţia a cărei revocare este cerută are la bază prevederile unui articol din OUG privind Codul Administrativ, "care conferă primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local".

Măsurile anunțate de Primăria Sectorul 5

Conform deciziei Primăriei de sector, în timpul săptămâni mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcţiona după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Primăria mai anunţă că programul pieţelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Piedone a suspendat restricțiile anunțate în Sectorul 5. Prefectul Capitalei anunțase că va ataca în instanță măsurile