Antena Meniu Search
x

Video Primarul Iaşiului, "suspendat" de procurori. Cine îi va ţine locul lui Mihai Chirica în cele două luni cât va fi sub control judiciar

Mihai Chirica nu mai poate fi primarul Iaşiului timp de 2 luni. Magistratii l-au plasat sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.02.2022, 19:53

Vezi și

Este vorba despre un dosar aflat în cercetare de la începutul acestui an atunci când procurorii DNA au descins în biroul lui Mihai Chirica. Vorbim despre modul în care a fost intabulat un bloc care aparţine unui afacerist local. O clădire de 60 de apartamente, ridicată fără autorizaţie, spun procurorii. Aceştia suspicionează că certificarea este suspectă de fals şi că este semnată de primarul Mihai Chirica, dar şi de vice-primarul aflat în funcţie la acel moment - Gabriel Harabagiu.

Clădirea nu ar respecta datele prevăzute în autorizaţie, ar avea mai multe niveluri şi o suprafaţă mult mai mare. Procurorii DNA spun că există mai multe certificate pentru a putea fi intabulată clădirea, certificate semnate de mulţi funcţionari din primărie, însă au acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată. Acest lucru s-ar fi făcut pentru ca apartamentele din clădire să poată fi vândute. În perioada în care Mihai Chirica va fi sub control judiciar, primar va fi vice-primarul. Chirica are dreptul să conteste acest control judiciar, însă nu poate intra în primărie în aceste două luni şi nici nu poate părăsi ţara. El mai are un dosar la DIICOT, tot cu un teren, în centrul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Primarul Iaşiului, "suspendat" de procurori. Cine îi va ţine locul lui Mihai Chirica în cele două luni cât va fi sub control judiciar