Antena Meniu Search
x

Protestatarul #rezist Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc

Procurorii DIICOT au efectuat luni dimineaţă percheziţii la locuinţa protestatarului Cristian Dide, într-un dosar privind introducerea în ţară şi traficul de droguri de risc, conform surselor judiciare citate de News.ro şi Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 13:39

  • ercheziții la domiciliul lui Cristian Dide, într-un dosar de substanțe interzise

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luni percheziţii, susţine surse judiciare.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi, însă au loc percheziţii în Bucureşti şi în alte judeţe. Conform surselor citate, Dide ar fi fost ridicat din tren pentru a asista la percheziţii.

Cristian Dide s-a exprimat în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de cannabis în România.

Ce droguri au găsit poliţiştii în cadrul percheziţiilor

"La această oră, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, desfăşoară o acţiune, care vizează persoane bănuite de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc (cannabis şi produse cu conţinut THC).

Acţiunea constă în efectuarea a 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la adresele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, precum şi la sediile şi magazinele de desfacere a mărfurilor aparţinând persoanelor cercetate. 

Până în prezent, în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor", informează DIICOT.

Cine este Cristian Dide

Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele anti-PSD din Piaţa Victoriei, proiectând şi diverse mesaje pe clădiri. El a fost de altfel un "abonat" la amenzi din partea autorităţilor, pentru modurile excentrice în care şi-a susţinut punctele de vedere. 

La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal.

În 10 august 2019, a avut un conflict cu jandarmii din cauza unei maşini care nu este autorizată să staţioneze în zonă. Aceasta era adusă de Cristian Dide şi avea o platformă pe ea. Forţele de ordine l-au amendat şi au încercat pe tot parcursul zilei să îl convingă să ducă maşina din piaţă, însă fără succes.

Dide a avut şi câştig de cauză uneori. În urmă cu un an, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a fost obligat să-i plătească 10.000 de lei drept daune morale protestatarului Cristian Dide, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1. Suma respectivă a fost solicitată de Dide după ce Bădulescu l-a numit "cerşetor" şi i-a adresat cuvinte obscene. Decizia instanţei nu era definitivă.

Cristian Dide a fost un participant activ la protestele din 10 august 2018 – ”Protestul Diasporei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Justitie » Protestatarul #rezist Cristian Dide, vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc