Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Fostului primar al Constanței i-a fost respinsă cererea de liberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată ca neîntemeiată. Fostul edil al Constanţei poate face contestaţie în termen de trei zile.  

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 15:32

Radu Mazăre află, astăzi, dacă iese din închisoare. Fostul primar al Constanței a cerut liberarea condiționată - Hepta / Inquamphotos / Photographer: Ovidiu Micsik

Update: Conform minutei instanţei: "În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat MAZĂRE RADU STEFAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucuresti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen. obligă petentul-condamnat la plata către stat a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 17.04.2024

Ştire iniţială: Judecătoria Sectorului 4 se va pronunța, miercuri, cu privire la cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen în dosar a fost în 19 martie, iar în 9 aprilie, pronunţarea a fost amânată pentru 17 aprilie.

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei: una de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de 5 ani de închisoare, în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. 

Pe acelaşi subiect

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit 8 milioane de euro şi peste 8 milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte. În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la 5 ani de detenţie.

Radu Mazăre află miercuri dacă iese din închisoare

În dosarul retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Justitie » Radu Mazăre rămâne în închisoare. Fostului primar al Constanței i-a fost respinsă cererea de liberare condiționată