Antena Meniu Search
x

Video SURSE: Denunţătorul lui Florian Coldea susţine că i-a dat fostului şef SRI 100.000 de euro, însă tot a fost condamnat într-un dosar

Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul număr 2 din SRI, a fost audiat de procurorii DNA, joi, mai bine de şapte ore.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 23.05.2024 , 19:54

La sosire, Florian Coldea nu a dorit să facă declaraţii în acest scandal de corupţie care zguduie sistemul de justiţie. Dosarul în care apare numele său presupune acuzaţii grave de trafic de influenţă la adresa unor judecători. Alături de Coldea, alţi trei oameni sunt la audieri. Printre aceştia se numără şi generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, tot un nume de temut din SRI.

Înregistrări explozive depuse la dosar

Aveau dreptul de a refuza să dea declaraţii, dar nu au făcut acest lucru. Surse judiciare spun că aceştia ar avea calitatea de "suspect" pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Totul după un denunţ al unui om de afaceri care a apelat la foştii ofiţeri SRI pentru a scăpa de o condamnare într-un alt dosar de corupţie. Aşadar, toţi erau implicaţi într-o "caracatiţă a corupţiei" pentru a câştiga bani şi pentru a influenţa judecători. "Lanţul de iubire" s-ar fi rupt de la bani. Coldea şi oamenii lui ar fi cerut 600.000 de euro, susţine afaceristul, care ar fi achitat doar 100.000. Pentru că nu a scăpat de dosar, aşa cum i s-a promis, afaceristul a decis să facă totul public.

Vezi și

Din denunţ reiese că Florian Coldea şi oamenii săi ar fi avut puterea să schimbe destine, să se joace de-a adevărul suprem, să influenţeze judecători pentru a da sentinţe aşa cum îşi doreau ei. Procurorii încearcă acum să demonstreze toate aceste lucruri. La dosar există o serie de înregistrări explozive făcute chiar de omul de afaceri care a făcut denunţul. În convorbiri s-ar negocia şpaga şi traficul de influenţă. De cealaltă parte, există prezumţia de nevinovăţie pentru toţi cei implicaţi în dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Justitie » SURSE: Denunţătorul lui Florian Coldea susţine că i-a dat fostului şef SRI 100.000 de euro, însă tot a fost condamnat într-un dosar