Antena Meniu Search
x

Video Fostul şef al SRI, Florian Coldea, audiat la DNA într-un dosar de trafic de influenţă. Cine l-ar fi denunţat. Jandarmii au pus garduri

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, generalul în rezervă Florian Coldea a venit în urmă cu o oră la DNA. A fost chemat într-un dosar de trafic de influență. În acelaşi dosar au fost chemaţi şi fostul șef al direcției juridice din SRI, Dumitru Dumbravă și un avocat. Cei trei ar fi vizați de o anchetă privind "rezolvarea unor dosare în Justiție". 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.05.2024 , 16:04

Potrivit informațiilor venite pe surse, denunțul ar fi fost făcut de un om de afaceri. Este vorba despre Cătălin Hideg. Acesta ar fi denunțat la DNA faptul că i-ar fi fost cerută o suma extrem de mare, 600.000 de euro în schimbul unei soluții favorabile într-un dosar în care era cercetat pentru fraude cu fonduri europene, un dosar cu un prejudiciu de trei milioane de euro, în care a fost condamnat în prima instanța.

Florian Coldea, cercetat pentru trafic de influenţă 

La DNA au fost chemați astăzi fostul șef adjunct al SRI, Florian Coldea şi generalul în rezervă Doru Dumbravă. Cei doi sunt în continuare în sediul DNA. A intrat, dar a și ieșit avocatul Doru Trăilă, iar în urmă cu foarte puțin timp a intrat și Dan Tocaci, șoferul fostului șef al Romprest. Toți sunt cercetați în acest dosar penal in care sunt vizate fapte de trafic de influență și spălare de bani. Mai exact, la Florian Coldea urmă să ajungă suma cerută de la omul de afaceri.

Vezi și

Banii ar fi fost disimulati sub formă unui contract de consultanță juridică încheiat între omul de afaceri și avocatul Trăilă, un apropiat al grupării conduse de Florian Coldea și generalul Dumbravă. 

Pe acelaşi subiect

Cătălin Hideg primise de la UE subvenţii în valoare de 3 milioane de euro

Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro, potrivit news.ro.

”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracîiunea de spălare a banilor.

Jandarmii au montat garduri la sediul DNA

”Jandarmeria Capitalei asigură permanent paza şi protecţia instituţională a sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi, în acest moment, a dispus măsuri de ordine publică în zona instituţiei, în contextul prezenţei unui număr ridicat de persoane în zonă. Acest context a impus montarea dispozitivului de panouri metalice, al cărui scop este de a evita blocarea accesului în instituţie şi de a asigura funcţionarea acesteia în orice condiţii, precum şi un climat de ordine şi siguranţă publică”, a transmis, joi, Jandarmeria Capitalei.

Potrivit instituţiei, aceste măsuri au caracter preventiv şi sunt concepute pentru menţinerea siguranţei persoanelor aflate în acea zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Justitie » Fostul şef al SRI, Florian Coldea, audiat la DNA într-un dosar de trafic de influenţă. Cine l-ar fi denunţat. Jandarmii au pus garduri