Antena Meniu Search
x
LIVE

Un medic din Sibiu, reținut după ce a cerut alcool, mâncare și o șpagă de 1.100 lei

Un medic de medicină internă de la Spitalul Militar Sibiu a fost reținut miercuri pentru luare de mită. Anchetatorii îl bănuiesc că a cerut de la 6 pacienți 1.100 lei, să îi întrețină curtea, dar și mâncare și alcool.

De Redactia Observator la 03.08.2022, 17:18
Un medic din Sibiu, reținut după ce a cerut alcool, mâncare și o șpagă de 1.100 lei - Profimedia

Dosarul a fost înregistrat pe 29 martie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Conform DGA, medicul este bănuit că a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

A cerut șpagă de 1.100 de lei

S-a dispus atunci începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe cu privire la noi fapte de corupţie, informează Mediafax.

Ulterior, pe 1 august, procurorul a dispus urmărirea penală, iar miercuri a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore. Prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, precizează că este vorba despre un medic de la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

La rândul lor, surse din anchetă au declarat că este vorba despre un medic de medicină internă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Un medic din Sibiu, reținut după ce a cerut alcool, mâncare și o șpagă de 1.100 lei