Antena Meniu Search
x

Foto A adoptat un animal rănit găsit în curtea casei, crezând că e câine. Surpriza de care a avut parte australianca la testul ADN

După ce un vultur a aruncat un pui de animal în grădina unei femei, ea l-a luat crezând că era un cățeluș, dar când alte persoane de pe internet s-au îndoit de specie, testele ADN au descoperit că era de fapt un dingo australian pur.

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 11:25

A adoptat un animal rănit găsit în curtea casei, crezând că e câine. Surpriza de care a avut parte australianca la testul ADN
A adoptat un animal rănit găsit în curtea casei, crezând că e câine. Surpriza de care a avut parte australianca la testul ADN - Facebook

Femeia s-a trezit în casa ei din Bright, la nord-est de Melbourne, Australia, din cauza zgomotelor unui animal care plângea afară. Ea a crezut că a găsit o vulpe sau un câine pe proprietatea ei, însă după discuții aprinse online, femeia a dus animăluţul, numit „Wandi” la Spitalul pentru Animale Alpine. Personalul spitalului a trimis o mostră de ADN pentru testare pentru a rezolva problema.

Ce rasă era de fapt animalul

El a fost trimis la sanctuarul Fundației Australian Dingo în timp ce ei așteptau rezultatele. „După săptămâni de așteptare, rezultatele laboratorului de genetică al UNSW au dezvăluit că Wandi este un dingo pur 100% din Victoria Highlands”, a postat sanctuarul pe Instagram la acea vreme.

Wandi va deveni parte a programului nostru de reproducere, adăugând noi gene pentru a crește puterea și diversitatea populației noastre de asigurări captive de dingo puri pe care o avem în sanctuarul nostru”, au adăugat ei.

Pe acelaşi subiect

Dispută pe reţelele sociale

Fundația a spus că puiuţul a suferit răni, ceea ce indică că a fost capturat din casa lui de un vultur. „Credem că Wandi a fost furat de un vultur și a căzut, deoarece avea răni pe spate, iar unghiile i-au fost uzate, sugerând că a călătorit mult pe jos înainte de a fi găsit”, a scris fundația. La momentul în care a fost găsit, mulți oameni de pe Facebook au sugerat în mod incorect că este o vulpe.

Dingo este singurul canin nativ din Australia și este protejat în parcurile naționale în temeiul Actului de Conservare a Naturii din 1992. Cu toate acestea, în unele zone din Queensland, aceștia sunt clasificați ca dăunători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » A adoptat un animal rănit găsit în curtea casei, crezând că e câine. Surpriza de care a avut parte australianca la testul ADN