A plecat din corporație și acum câștigă 10.000 de dolari pe oră învăţându-i pe alţii să gătească
La doar 34 de ani, o tânără a ales să-și urmeze pasiunea și să renunțe la jobul de birou pentru a-și construi propriul drum. Cu un atelier de găluște care adună 100 de participanți, Mui reușește să câștige 10.000 de dolari într-o oră, mai mult decât câștiga într-o lună la fostul ei loc de muncă.

Samantha Mui a fondat Thirsty Dumpling, o afacere care vinde kituri de făcut găluște și oferă cursuri de gătit, atât în format fizic, cât și online, pentru evenimente private și clienți corporatiști. În plus, ea este autoarea cărții de bucate "Melting Pot", informează publicaţia CNBC.
"Cea mai mare realizare din viața mea acum este că pot merge la un birou corporatist purtând un crop top și blugi rupți, predând un curs de gătit și câștigând într-o oră mai mult decât am făcut vreodată într-o lună", a spus Samantha Mui.
Traseul profesional al tinerei
Înainte de a-și începe propria afacere, Samantha a lucrat în mai multe industrii, de la îngrijirea seniorilor la capital de risc. Cu toate acestea, anii petrecuți în mediul corporatist au lăsat-o adesea copleșită și nefericită.
- După 8 ani în Belgia, Daniel a vrut să arate că poate face bani şi în România. Afacerea cu care a dat lovitura
- Daniela și soțul ei au transformat o idee într-o afacere parfumată. Mii de vizitatori le trec pragul
- Afacerea cu care Alina și Alex au dat lovitura. Un clip postat pe TikTok le-a adus mii de comenzi
- O mamă din UK îşi închiriază casa pe timp de vară şi locuieşte cu fiica într-o rulotă. Cât câştigă pe an
- Preparatul cu care Aron şi Mărioara cuceresc turiştii străini pe Transalpina: "Are un gust extraordinar"
"Pentru patru ani din viața mea de adult, am locuit cu părinții", a povestit Samantha. "Eram foarte copleșită, pentru că aveam multe datorii din studenție și când am semnat toate acele acte pentru împrumuturile de studii, nu știam ce presupuneau".
"Îmi amintesc acea perioadă și mă gândeam că acesta ar trebui să fie rolul ideal… dar nu eram fericită", a spus ea.
"Au fost momente de disperare, pentru că îmi spuneam: "Nu știu cum o să reușesc". Cred că asta m-a împins să caut altceva, pentru că simțeam că era o necesitate", a povestit tânăra.
Ea a recunoscut că a simțit mereu că, la un moment dat, va face ceva pe cont propriu, chiar dacă nu știa ce anume.
Momentul care i-a schimbat complet perspectiva
În 2022, Samantha a trecut printr-o perioadă dificilă. Tatăl ei a murit pe neașteptate, la doar câteva luni după decesul bunicii sale. A fost un moment de cumpănă care i-a schimbat complet perspectiva.
"Am învățat că, la final, tot ce contează e dacă ai făcut bine pentru alții și dacă ai făcut bine pentru tine însuți", a spus ea.
La scurt timp după aceste pierderi, tânăra a decis să își dea demisia. "Am încetat să mă lupt cu asta și îmi amintesc că nu m-am simțit deloc vinovată. Mă simțeam eliberată", a povestit Mui. Și-a luat timp pentru a se odihni și a se reorienta.
La doar trei săptămâni după ce a renunțat la locul de muncă, o discuție telefonică cu mama ei a aprins ideea Thirsty Dumpling. Șapte luni mai târziu, în noiembrie 2023, afacerea era deja lansată.
"Uneori simt că nu e întotdeauna decizia mea. E pentru că simt că nu există altă opțiune pentru mine, așa că trebuie să fac ceva pe cont propriu", a spus Samantha.
Lecțiile valoroase din antreprenoriat
Astăzi, Samantha Mui poate câștiga 10.000 de dolari într-o oră, predând cursuri de gătit pentru 100 de participanți. Ea a învățat că, pentru a reuși, trebuie să ai încredere în instinct și să îți apreciezi munca și timpul.
"Orice antreprenor trebuie să aibă credință, pentru că de multe ori trebuie să acționezi chiar dacă nu știi - pe termen scurt - dacă va ieși bine sau nu", a explicat aceasta.
Inițial, Samantha a acceptat multe colaborări neplătite, lucru care i-a consumat energia. "În momentul în care am început să îmi apreciez timpul și energia… afacerea mea s-a schimbat", a spus ea. "Am învățat că, în orice tranzacție de afaceri și în orice faci, trebuie să fie un schimb sănătos. Dacă simți că dai mai mult și nu primești ce vrei, nu vei fi niciodată fericit. Așa că găsirea acelei situații win-win este esențială".
Întrebată cum compară acum viața de antreprenor cu cea de angajat în corporație, Samantha Mui a spus: "Simt, până în măduva oaselor, că asta e ceea ce trebuie să fac. Uneori mă trezesc și mă gândesc: "Wow, nu pot să cred că fac asta, pentru că mă simt mult mai autentică".
"Simt că fac ce mi-a dorit întotdeauna copilul din mine", a adăugat ea. "Mă simt atât de fericită. Atât de ușoară și tot ce îmi doresc e să continui asta. Sper din suflet să pot face asta mereu".
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰