Antena Meniu Search
x

Galerie foto A reuşit să evadeze, spărgând cu mâinile o uşă metalică, după ce a fost sechestrată într-o celulă de beton. Povestea tinerei din SUA, care s-a salvat de la moarte

O tânără din SUA, care a fost răpită de un bărbat care s-a prefăcut că este poliţist sub acoperire şi a dus-o într-o clădire unde se prestau servicii sexuale, a reuşit să scape cu viaţă din acest coşmar. Bărbatul a încătuşat-o şi sechestrat-o pe femeie într-o celulă de beton improvizată în propriul garaj, în aceeaşi casă unde se afla și familia acestuia. Tânăra a reuşit să evadeze, după ce a spart cu mâinile goale uşa de metal, până s-a umplut de sânge.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 15:49

Un bărbat care s-a pozat ca fiind polițist sub acoperire a răpit o femeie în Seattle, a condus-o la casa lui din Oregon și a închis-o într-o celulă improvizată din garaj înainte ca ea să reușească să evadeze, a declarat miercuri FBI. Bărbatul, pe nume Negasi Zuberi, se confruntă cu acuzația de răpire interstatală, iar autoritățile au spus că sunt în căutare de alte victime după ce au făcut legătura cu alte atacuri sexuale violente în cel puțin încă patru state, relatează The Guardian.

„Această femeie a fost răpită, înlănțuită, agresată sexual și încuiată într-o celulă de ciment. Poliția spune că a bătut ușa cu mâinile goale până s-au umplut de sânge pentru a se elibera. Gândirea ei rapidă și dorința ei de a supraviețui a salvat alte femei de la un coșmar similar”, a declarat într-un comunicat de presă Stephanie Shark, agentul special asistent responsabil cu biroul FBI din Portland.

Bărbatul a fost arestat

După ce femeia a evadat din casa lui Zuberi, în vârstă de 29 de ani, a fugit din orașul din sudul Oregon, dar a fost arestat de poliție în după-amiaza următoare.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unei plângeri penale, Zuberi a solicitat-o ​pe femeie în primele ore ale dimineții zilei de 15 iulie, să presteze servicii sexuale în Seattle. După aceea, Zuberi i-a spus femeii că este un ofițer sub acoperire, i-a arătat o insignă, a îndreptat un pistol spre ea şi a încătuşat-o înainte de a o pune în spatele vehiculului său. Apoi a condus-o pe femeie la sute de km până la casa lui din Oregon, oprindu-se pe drum pentru a o abuza.

A construit o celulă de beton cu o uşă de metal în garaj

Când au ajuns, la aproximativ șapte ore după ce a întâlnit-o pentru prima dată în Seattle, el a băgat-o într-o celulă improvizată pe care a construit-o în garajul său, o celulă din ciment cu o ușă din bare metalice, și a spus că pleacă să rezolve nişte documente. Femeia „a dormit pentru scurt timp și când s-a trezit și-a dat seama că probabil va muri dacă nu ar încerca să scape”, se arată în plângere.

Ea a început să lovească ușa metalică și a rupt unele dintre balamale, creând o mică deschidere prin care a trecut. Victima a văzut vehiculul lui Zuberi parcat în garaj, a deschis uşa, i-a luat pistolul și apoi a plecat, lăsând urme de sânge pe un gard de lemn pe care s-a cățărat pentru a scăpa. Ea a făcut semn unui șofer care trecea pe lângă ea, care a sunat la 911.

Răpitorul este căsătorit şi are copii

Doi ofițeri din Nevada l-au urmărit pe Zuberi în parcarea unui supermarket a doua zi. Se afla într-o mașină, ținând unul dintre copiii săi pe scaunul din față, în timp ce vorbea cu soția sa, care stătea în afara vehiculului. El a refuzat inițial să coboare din mașină atunci când polițiștii i-au cerut asta, iar în schimb s-a tăiat cu un obiect ascuțit și a încercat să-şi distrugă telefonul. În cele din urmă, Zuberi s-a predat și copilul a scăpat nevătămat.

Potrivit plângerii, anchetatorii au intervievat-o soția și vecinii lui Zuberi. Autoritățile au refuzat să spună dacă există vreun indiciu că vreunul dintre ei 2 ar fi fost conștient de răpirea femeii din Seattle.

Ce au descoperit în celula groazei

Anchetatorii au spus că, atunci când au percheziționat casa și garajul lui Zuberi, au găsit celula improvizată, poșeta femeii și bilete scrise de mână. Unul dintre bileţele era intitulat „Operațiunea Preia Controlul” și includea o listă cu buline pe care scria „Lasă telefonul acasă” și „Asigură-te că nu au o grămadă de persoane în viața lor. Nu vrei niciun fel de investigație.”

Un alt document scris de mână părea să includă o schiță brută pentru o structură subterană folosind blocuri de beton, izolație cu spumă și beton rezistent la apă. FBI-ul a spus că Zuberi ar fi folosit alte metode de a obţine controlul asupra femeilor, inclusiv prin a le pune droguri în băutură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » A reuşit să evadeze, spărgând cu mâinile o uşă metalică, după ce a fost sechestrată într-o celulă de beton. Povestea tinerei din SUA, care s-a salvat de la moarte