Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Ajungeam la 80 de ore de muncă pentru nimic". Cum și-a dublat o profesoară din UK veniturile, deşi a renunţat la job

După ani de stres și epuizare într-o școală de stat din Marea Britanie, o profesoară în vârstă de 31 de ani a decis să renunțe la învățământul tradițional și să își transforme pasiunea pentru educație într-o afacere proprie. Acum, câștigă de două ori mai mult decât atunci când preda în sistemul public și muncește de două ori mai puțin. 

de Redactia Observator

la 07.04.2025 , 13:17

Harriet Bermingham de 31 de ani a renunţat la jobul din învăţământ pentru meditaţii private şi acum câştigă de două ori mai bine "Ajungeam la 70-80 de ore de muncă pentru nimic". Cum și-a dublat o profesoară din UK veniturile deşi a renunţat la job - Facebook

Harriet Bermingham, o profesoară din Marea Britanie, a decis să își schimbe radical viața profesională, după ce a constatat că mediul din învățământul public o afecta profund, potrivit Mirror. La 31 de ani, mamă a unui băiețel și membră a unei familii de dascăli, Harriet a lăsat în urmă catedra de la o școală primară din Greater Manchester pentru a oferi meditații private din confortul propriei locuințe.

Cu șapte ani de experiență în predare și un simț profund al vocației, Harriet a constatat rapid că sistemul educațional nu-i mai permitea să-și exercite meseria cu adevărata pasiune care a motivat-o inițial. Suprasolicitarea, clasele supraaglomerate și birocrația din școli au făcut-o să caute o cale diferită. 

"Pur și simplu nu există suficientă finanțare pentru școli și există foarte puțină satisfacție profesională", a declarat Harriet pentru Manchester Evening News. "Cu numărul mare de copii din fiecare clasă – adesea 30 la un profesor, plus un asistent dacă ai noroc – nu poți petrece acel timp unu-la-unu cu fiecare copil fără distrageri".

Articolul continuă după reclamă

Naştere primului copil a determinat-o să renunţe la job

Pe acelaşi subiect

Decizia de a renunța complet la postul din școală a venit în 2022, după nașterea fiului ei, Teddy. A fost momentul în care Harriet a început să predea exclusiv din propria locuință din Salford, dezvoltând rapid o rețea de 85 de elevi care participă la lecții în grupuri mici.

"Cu planificarea orelor, ajungeam ușor la 70–80 de ore de muncă pe săptămână pentru un salariu de aproximativ 41.000 de euro pe an. Știam că nu pot reveni la acel ritm după ce l-am avut pe Ted. Acum lucrez patru ore pe zi, patru zile pe săptămână, ceea ce mi-a schimbat radical viața", spune Harriet.

Venitul i s-a dublat, timpul de lucru s-a înjumătățit, iar starea de bine psihică s-a îmbunătățit semnificativ. "Sănătatea mea mintală este mult mai bună și pot investi mai mult în predare, pentru că am energia necesară – în trecut eram mereu epuizată", mărturisește ea. "Este prea multă presiune în școli. Nu mai este vorba de predare, ci de bifat sarcini, administrare și gestionarea comportamentului".

Spațiul în care predă astăzi este o anexă amenajată special pentru lecții, situată în grădina casei, cu locuri pentru cinci elevi, oferind un mediu calm și fără distrageri. În tot acest timp, fiul ei este fie la grădiniță, fie acasă cu tatăl, logodnicul lui Harriet, Tom Shaw, care administrează propria clinică de fizioterapie în Swinton.

Pandemia a propulsat acest tip de activitate

Pandemia a dus la o creștere a cererii pentru meditații, iar Harriet a observat tot mai mulți părinți interesați de sprijin educațional suplimentar. Un aspect puțin cunoscut, spune ea, este faptul că mulți nu știu că pot folosi voucherele guvernamentale pentru îngrijirea copilului pentru a acoperi costurile meditațiilor, dacă meditatorul este înregistrat la Ofsted.

"E un lucru pe care oamenii pur și simplu nu-l cunosc. Este considerat la fel ca programul de îngrijire fiscală a copiilor, ceea ce înseamnă că oricine câștigă sub 117.000 de euro pe an poate obține o reducere de 20%. Este un ajutor imens pentru mulți copii", explică ea.

Harriet atrage atenția și asupra impactului psihologic al pandemiei asupra elevilor, menționând că mulți se confruntă cu anxietate și dificultăți de adaptare la mediul școlar. "Am putut sprijini copiii și din punctul acesta de vedere. Problemele de sănătate mintală sunt un factor important în prezent".

Dincolo de activitatea de zi cu zi cu elevii, Harriet își dedică timpul și altor profesori care vor să iasă din sistem. A creat un curs online, care oferă sfaturi și resurse pentru cadrele didactice ce doresc să își înceapă propriul drum în domeniul meditațiilor.

Cursul este gândit astfel încât profesorii să poată începe treptat, păstrându-și jobul actual până când sunt pregătiți să facă pasul complet. "Este un program flexibil, fără presiune, pentru că știu că profesorii nu au timp liber. E un proces de tranziție spre normă redusă, iar apoi, eventual, spre renunțarea totală la catedră – cu o plasă de siguranță pentru familie".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aveţi adăpost de protecţie civilă în blocul în care locuiţi?
Observator » Mapamond » "Ajungeam la 80 de ore de muncă pentru nimic". Cum și-a dublat o profesoară din UK veniturile, deşi a renunţat la job