Antena Meniu Search
x

Foto Alex, un băiat din UK dispărut acum 6 ani, a fost găsit în viaţă într-un loc neaşteptat. Mama şi bunicul lui l-ar fi răpit în 2017

Un băiat din Marea Britanie despre care se presupunea că a fost răpit în urmă cu 6 ani a fost găsit în viață în Franța. Acesta şi-ar fi petrecut ultimii 6 ani într-o comunitate izolată din Munţii Pirinei, în Franţa, împreună cu mama şi bunicul său, care l-ar fi răpit.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 18:41

Alex, un băiat de 11 ani din UK dispărut acum 6 ani, a fost găsit în viaţă. Mama şi bunicul lui l-ar fi răpit în timpul unei vacanţe
Alex, un băiat de 11 ani din UK dispărut acum 6 ani, a fost găsit în viaţă. Mama şi bunicul lui l-ar fi răpit în timpul unei vacanţe - Greater Manchester Police

Alex Batty, din Lancashire, avea doar 11 ani când a dispărut în timpul unei vacanțe de familie în Spania în 2017. Alex călătorea cu mama sa, Melanie, în vârstă de 37 de ani, și cu bunicul lui David, în vârstă de 58 de ani, când se pare ar fi fost răpit. Plecase cu avionul într-o călătorie planificată dinainte cu mama și bunicul său, relatează The Sun.

Cei trei erau așteptați să părăsească Marbella după doar o săptămână în orașul Benahavis, dar nu s-au mai întors niciodată. Polițiștii au demarat atunci o anchetă cu privire la dispariția lui, cre până astăzi a rămas dispărut. Cei trei erau așteptați acasă pe 8 octombrie, dar anchetele de la acea vreme au sugerat că ar fi putut naviga în acea zi de la Malaga la Mellilla, la granița cu Maroc.

Bunica lui l-a căutat în tot acest timp

Bunica lui, Susan, pe atunci în vârstă de 62 de ani, s-a gândit că ei ar fi putut adopta „un stil de viață alternativ” undeva în străinătate. Ea a spus la acea vreme: „Nu au vrut ca Alex să meargă la școală, nu cred în școala publică”. Ea a dezvăluit că fiica și fostul soț au locuit anterior într-o comună din Maroc cu Alex în 2014. Procurorii cred că Alex, care acum are 17 ani, a fost găsit în Revel, lângă Toulouse, sudul Franței.

Pe acelaşi subiect

Conform rapoartelor locale, băiatul ar fi fugit dintr-o comunitate spirituală rurală din munții Pirinei și a mres multe zile pe jos pentru a scăpa. În cele din urmă, un șofer de camion l-a luat și a contactat poliția, care l-a intervievat. Se pare că nu a arătat niciun act de identitate oficial polițiștilor care l-au interogat, dar a putut să se identifice.

Filmul dispariţiei

„Chipul și povestea lui corespund din toate punctele de vedere cu cele ale britanicului răpit în 2017”, au spus rapoartele. Adolescentul ar fi spus povestea a ceea ce i s-a întâmplat „senin și calm”. Primele rapoarte ale polițiștilor sugerează că locuia în „comunitatea spirituală” cu mama sa, în principal în corturi și rulote. Acum s-ar afla în grija sistemului social, în timp ce oficialii așteaptă ca familia lui să se prezinte.

Poliția din Greater Manchester a declarat astăzi că a fost contactată în legătură cu o „posibilă identificare în Franța a lui Alex Batty” și că lucrează cu autoritățile franceze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Alex, un băiat din UK dispărut acum 6 ani, a fost găsit în viaţă într-un loc neaşteptat. Mama şi bunicul lui l-ar fi răpit în 2017