Antena Meniu Search
x

"Amarena nu a atacat niciodată pe nimeni". Revoltă în Italia, după ce o ursoaică a fost omorâtă de un bărbat: "Am tras de frică, dar nu am vrut să ucid"

Revoltă în Italia, după ce o ursoaică a fost împușcată mortal. Bărbatul care a împușcat animalul susține că a tras în ea de frică, însă oficialii spun că ursoaica era cunoscută în acea zonă a orașului și că nu a atacat pe nimeni, niciodată.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 18:41

Revoltă în Italia, după ce o ursoaică a fost omorâtă de un bărbat
Revoltă în Italia, după ce o ursoaică a fost omorâtă de un bărbat - Facebook / arco Nazionale d'Abruzzo Lazio e Molise

Amarena a fost împușcată de un bărbat la periferia orașului San Benedetto dei Marsi, în afara Parcului și a zonei învecinate. Vestea a fost postată de Parcul Național pe pagina sa de Facebook. Bărbatul responsabil pentru moartea animalului a fost prins imediat de autorități. El a declarat că a împușcat ursoaica de frică, însă nu a vrut să o omoare, potrivit La Repubblica.

Am tras de frică, dar nu am vrut să ucid, am găsit-o pe proprietatea mea. A fost un act impulsiv, instinctiv”, a declarat bărbatul.

Ursoaica nu a creat probleme niciodată oamenilor

Autoritățile îi caută pe cei doi pui ai Amarenei, care au fugit după ce au auzit focurile de armă. Autoritățile nu cred însă că a fost legitimă apărare, asta pentru că ursoaica nu a atacat niciodată pe nimeni. 

Este un fapt foarte grav, care provoacă pagube enorme populaţiei de circa şaizeci de exemplare. Evident că nu există niciun motiv care să justifice acest lucru, în condiţiile în care Amarena nu a creat niciodată vreo problemă omului. Totuși, îmi este greu să cred că a fost o apărare. Ursul Amarena nu a atacat niciodată pe nimeni. Dar nici eu nu judec și nu mă exprim până când cercetările nu dezvăluie ce s-a întâmplat”, a declarat guvernatorul Marco Marsilio

Oamenii se revoltă pe rețelele de socializare. Neîncredere, neputință, durere și furie. Acestea sunt câteva dintre sentimentele oamenilor care vor dreptate pentru animalul sălbatic. Ursoaica Amarena era foarte cunoscut în acea zonă iar oamenii știau că era un animal pașnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Amarena nu a atacat niciodată pe nimeni". Revoltă în Italia, după ce o ursoaică a fost omorâtă de un bărbat: "Am tras de frică, dar nu am vrut să ucid"