Antena Meniu Search
x

Arabia Saudită avertizează compania de streaming Netflix cu privire la încălcarea "valorilor islamice”

Statele arabe din Golf au cerut ca Netflix să elimine tot conținutul considerat că încălca „valorile și principiile islamice și societale”, după ce o scenă dintr-un serial destinat copiilor, prezintă două persoane de același gen sărutându-se.

de Maria Dogaru

la 07.09.2022, 14:29

Nu a existat un răspuns imediat la acuzațiile de la Netflix
Arabia Saudită avertizează compania de streaming Netflix cu privire la încălcarea „valorilor islamice” - Profimedia / Netflix: JURASSIC WORLD: CAMP CRETACEOUS

Materialele recente, inclusiv cele făcute pentru copii, au încălcat reglementările, au avertizat organele de supraveghere din Arabia Saudită și ale Consiliului de Cooperare din Golf într-o declarație.Nu a fost oferite și oferit alte detalii, potrivit BBC.

O televizune saudită de stat a difuzat clipuri neclare din serialul animat Jurassic World: Camp Cretaceous, în care două adolescente mărturisesc că se iubesc și se sărută. Filmări din controversatul film au apărut într-un reportaj cu un mesaj care acuză Netflix că este „acoperire cinematografică pentru mesaje imorale care amenință dezvoltarea sănătoasă a copiilor”. Un alt videoclip de pe site-ul lui Al Ekhbariya a susținut că serviciul de streaming „promova homosexualitatea concentrându-se excesiv asupra homosexualilor”.

Mai multe filme au fost interzise în Arabia Sudită, cu privire la încălcarea valorilor islamice

Netflix a fost contactat pentru a elimina acest conținut, inclusiv conținutul destinat copiilor, pentru a asigura respectarea legilor”, a declarat Comisia Generale Saudite.

Pe acelaşi subiect

Autoritățile au urmărit cazul, iar „în cazul în care conținutul care încalcă regulile va continua să fie difuzat, vor fi luate măsurile legale necesare”, au avertizat aceștia.

Nu a existat un răspuns imediat la acuzațiile de la Netflix. Deși Arabia Saudită, condusă de musulmani suniți, nu are legi privind orientarea sexuală sau identitatea de gen, relațiile sexuale în afara căsătoriei, inclusiv cele homosexuale, sunt strict interzise. În conformitate cu interpretarea legiilor islamice, comportamentul sexual consensual între persoane de același sex se pedepsește cu moartea sau biciuirea, în funcție de gravitatea percepută a cazului.

În aprilie, cinematografele din Arabia Saudită nu au proiectat filmul Doctor Strange in the Multiverse of Madness, după ce Disney a refuzat o solicitare din partea autorităților saudite de a tăia ceea ce ei numeau „referințe LGBTQ”. Iar filmul de animație Lightyear, care prezenta un sărut între persoane de același gen, ar fi fost interzis în regat și Emiratele Arabe Unite în iunie. Între timp, YouTube a fost acuzat luna trecută de autoritățile saudite că a permis publicarea unor „reclame nepotrivite” care încalcă valorile islamice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Arabia Saudită avertizează compania de streaming Netflix cu privire la încălcarea "valorilor islamice”