Antena Meniu Search
x

Băieţel de 11 ani, sfâşiat de 3 pitbulli pe stradă, în SUA. Stăpânul îi lăsa liberi în ciuda plângerilor: "Le place să urmărească oamenii pe biciclete”

Tragedie cumplită pentru o familie, după ce băieţelul lor de 11 ani a fost sfâşiat pe stradă de trei câini din rasa pitbull. Copilul a ajuns la spital cu 70% din scalp smuls şi răni grave în zona toracelui şi pe picioare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.01.2023, 10:55

Şcolarul Justin Gilstrap, din Georgia, SUA, mergea cu bicicleta în zona Grovetown, pe 6 ianuarie, când a fost izbit şi aruncat într-un şanţ de trei pitbulli lăsaţi liberi pe stradă. Din acel moment a început calvarul pentru copilul de 11 ani. Câinii i-au muşcat şi aproape smuls urechea, lăsându-l în cele idn urmă cu răni extrem de grave în zona scalpului, toracelui şi pe picioare.

Copilul a ajuns în stare gravă la spital

A fost transportat de urgenţă la spital, potrivit poliţiei din Columbia County. A fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, după ce 70% din scalp i-a fost afectat, povesteşte mama sa, Ericka Gilstrap, tulburată încă după cele întâmplate.

Băiatul a primit ajutor abia când vărul său, tot de 11 ani, i-a auzit urletele disperate. El a dat alarma în familie. La fața locului au fost chemate rapid serviciile de urgență și l-au transportat de urgență la spital.

Pe acelaşi subiect

Stăpânul câinilor i-a lăsat liberi, deşi primise avertismente în privinţa lor

Biroul Șerifului din Columbia County a declarat presei locale că proprietarul animalelor de companie periculoase „a recunoscut că câinii sunt ai lui și mai târziu a declarat că le place să urmărească oamenii pe biciclete”.

Învinuitul, Burt Baker III, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pentru că şi-a lăsat animalele libere, în aceeași zi cu atacul, relatează Mirror. A fost eliberat însă pe cauţiune şi îşi aşteaptă judecată în libertate. Serviciile pentru Protecţia Animalelor din Columbia County i-au emis şi anterior avertismente pentru a-şi ţine câinii închişi pe proprietatea sa, însă tânărul nu a respectat avertismentul şi le-a dat din nou drumul pe stradă.

Mama lui Justin a lansat o strângere de fonduri online pentru a plăti facturile de spital ale fiului ei.

„Rog pe toată lumea să se roage pentru Justin. A fost atacat de 3 pitbulli în seara asta, 6 ianuarie. A fost dus de urgență la spital pentru o operație de urgență. În prezent este intubat și sedat la CHOG din PICU. Îi lipsește 70 la sută din scalp, are mai multe lacerații și capse, nu au putut închide rana de pe picior și acum are febră. Partea tristă este că am mai raportat acești câini de mai multe ori. Comitatul Columbia nu a făcut nimic. Este trist că a fost nevoie de asta pentru ca în sfârșit să se facă ceva. Sunt o mamă singură de patru copii, așa că sunt sigură că va trebui să nu mai lucrez pentru o perioadă pentru a-l putea supraveghea îndeaproape, plus toate facturile medicale ale lui Justin, deoarece va trebui să mai aibă câteva operații. Urăsc să cer orice, dar acum sunt îngrijorată de tot. Orice ajutor este apreciat”, a scris ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Băieţel de 11 ani, sfâşiat de 3 pitbulli pe stradă, în SUA. Stăpânul îi lăsa liberi în ciuda plângerilor: "Le place să urmărească oamenii pe biciclete”