Antena Meniu Search
x

Bărbat din SUA, executat pentru că a violat și ucis o tânără de 16 ani. Și-a tatuat pe piept "Îmi pare rău", după ce a comis crima

Un bărbat a fost executat pentru violul și uciderea unei fete de 16 ani, pe care s-a oferit să o ajute să schimbe o roată, după ce a făcut pană. 

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 14:00

Și-a tatuat pe piept "Îmi pare rău", după ce a comis crima
Bărbat din SUA, executat pentru că a violat și ucis o tânără de 16 ani - Profimedia

Thomas Edwin Loden Jr, 58 de ani, din Mississippi, SUA, a primit o injecție letală la Penitenciarul de Stat din Mississippi la scurt timp după ora 18:00 pentru uciderea Leesei Marie Gray în 22 iunie 2000. Wanda Farris, mama victimei, a urmărit execuția ucigașului fiicei sale. El este al doilea deținut din Mississippi care a fost executat în 10 ani, cel mai recent asasinat din stat în noiembrie 2021, relatează Mirror.

Thomas Loden este condamnat la moarte din 2001, după ce a pledat vinovat pentru crimă capitală, viol și patru acuzații de agresiune sexuală împotriva tinerei în vârstă de 16 ani. Ea era chelneriță la restaurantul unchiului ei din nord-estul Mississippi, pe 22 iunie 2000, când a plecat de la serviciu după lăsarea întunericului și făcut pană la roata de la mașină. Thomas, un recrutor al Marinei, a văzut-o pe tânără, s-a oprit și a abordat-o. El i-a spus că o va ajuta să schimbe roata.

Thomas a fost găsit întins pe marginea unui drum, având tatuate pe piept cuvintele „Îmi pare rău”

Bărbatul le-a mărturisit anchetatorilor că s-a enervat după ce tânăra ar fi spus că nu și-ar dori niciodată să facă parte din Marină, iar acesta a forţat-o ulterior să intre în duba lui. A agresat-o sexual timp de patru ore, apoi a sufocat-o până la moarte, potrivit unei declarații făcute în fața anchetatorilor.

Pe acelaşi subiect

În după-amiaza zilei de 23 iunie 2000, Thomas a fost găsit întins pe marginea unui drum, având tatuate pe piept cuvintele „Îmi pare rău” și tăieturi autoprovocate la nivelul încheieturilor. După ce a pledat vinovat în septembrie 2001, bărbatul le-a spus prietenilor și familiei lui Gray în timpul condamnării sale: „Sper că veți avea un oarecare simț al dreptății când veți pleca astăzi de aici”. 

În 2015, avocații Centrului de Justiție Roderick & Solange MacArthur au dat în judecată sistemul penitenciar din Mississippi în numele a doi deținuți condamnați la moarte, declarând că protocolul cu injecția letală al statului este inuman. Thomas Loden și alți doi deținuți din Mississippi s-au alăturat ulterior ca reclamanți.

Cu o săptămână înainte de execuția programată a lui Thomas, judecătorul de district american Henry Wingate a pronunțat o hotărâre prin care execuția ar putea avea loc chiar și în timp ce procesul este încă în curs de desfășurare.

Există 36 de deținuți condamnați la moarte în Mississippi. Death Penalty Action, un grup care se opune pedepsei capitale, a convocat o conferință de presă marți, 13 decembrie, în fața capitalei de stat din Jackson pentru a-și exprima opoziția față de execuția bărbatului.

În mod clar, ceva ceva l-a făcut să comită o astfel de crima.A avut imediat remuşcări. Nu ar trebui să fie loc de har şi milă într-o asemenea situaţie?, a declarat Mitzi Magleby, purtător de cuvânt al capitolului Mississippi al Ignite Justice, o organizație care pledează pentru reforma justiției penale.

Wanda a spus vineri că l-a iertat pe bărbat cu ani în urmă, dar nu a crezut cu adevărat scuzele lui. Nu vreau să văd pe cineva murind. Dar eu cred în pedeapsa cu moartea... Cred în dreptate”, a spus Wanda Farris, mama victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Bărbat din SUA, executat pentru că a violat și ucis o tânără de 16 ani. Și-a tatuat pe piept "Îmi pare rău", după ce a comis crima