Antena Meniu Search
x

Bebeluși gemeni gășiți morți în mașină, după ce tatăl a uitat să-i lase la grădiniță, în SUA. Mama copilașilor cere să fie luate măsuri

Bebeșuli gemeni, în vârstă de doar un an, și-au găsit sfârșitul într-o mașină, după ce tatăl a uitat să îi lase la grădiniță, în timp ce era în drum spre locul de muncă. 

de Maria Dogaru

la 11.08.2022, 13:49

O mamă care și-a iertat soțul după ce copiii lor gemeni au murit când acesta i-a lăsat în mașină, în timp ce conducea la muncă și a uitat să-i ducă la grădiniță, cere SUA să introducă „Hot Cars Act” pentru a opri decesele similare, relatează Mirror.

Marissa Quattrone Rodriguez a spus că lumea ei s-a încheiat în iulie 2019 și că acum totul în viața ei este împărțit în „înainte și după moartea copilașilor.

Micuța Luna și Phoenix, o fată și un băiat, aveau doar un an când tatăl lor, Juan, a uitat din greșeală să-i lase la grădiniță înainte de a merge la muncă, în New York. În schimb, bebelușii au fost lăsați din greșeală în mașină, unde temperatura a crescut constant până la o căldură care i-a ucis pe cei doi micuți.

În momentul în care am auzit vestea, sincer nu mi-a venit să cred că ceea ce îmi spunea Juan este real. Mi-am putut da seama câtă panică și durere era în vocea lui, dar pur și simplu nu mă puteam convinge să cred”, a declarat mama copilașilor.

Pe acelaşi subiect

Femeia era la serviciu când Juan a sunat-o să-i spună să ia copiii de la grădiniță. Era o discuție obișnuită, doarece cei doi planificau mereu despre cine urma să ia copiii de la grădiniță.

"Am spus că nu e nicio problemă și mi-am continuat munca. Eram într-un apel legat de muncă, când a sunat înapoi doar o clipă mai târziu, așa că i-am refuzat apelul. Dar am văzut că a lăsat un mesaj, ceea ce nu face niciodată, apoi m-a sunat din nou. În mod clar era o urgență. Am răspuns pentru a-l auzi spunând în mod repetat: „Iubirea mea, o, Doamne, iubirea mea... Am ucis bebelușii”. A spus același lucru iar și iar", își amintește cu groază femeia.

Abia după ce Juan s-a uitat în oglinda retrovizoare a mașinii sale și-a dat seama că nu i-a dus niciodată pe copii la grădiniță în acea zi. Marissa a fugit din biroul ei și a condus spre locul unde lucra Juan. Ea a găsit strada blocată și ofițerii de la fața locului nu i-au permis să se apropie de mașina familiei. Când Juan a fost arestat, Marissa a văzut o ambulanță părăsind locul.

Am întrebat dacă bebelușii sunt acolo. Nu erau, ceea ce știam, dar pur și simplu nu-mi venea să cred. Mi-am dorit atât de mult să cred că există speranță. Niciodată nu am știut că atât de mulți bebeluși au murit așa. Nu am auzit niciodată de sindromul bebelușului uitat înainte să se întâmple acest lucru. Pur și simplu nu credeam că ni se poate întâmpla asta. Toate speranțele și visele mele pentru ei, pentru familia noastră, pentru ca fiul meu să crească cu frații lângă el”, a adăugat femeia.

Mama devastată a spus că nu știe unde s-ar afla dacă nu ar fi fiul ei, acum în vârstă de șase ani.

Încerc să nu pun presiune pe el, dar i-am spus că este eroul meu de mai multe ori”, recunoaște ea.

În cei doi ani și jumătate care au trecut de la tragedie, Marissa a spus că Juan a încercat să facă o „viață normală” pentru celălalt copil al lor și pentru ei înșiși. Astăzi, Marissa și Juan sunt încă împreună, dar relația lor este schimbată pentru totdeauna, irevocabil.

Juan a evitat închisoarea după ce a pledat vinovat pentru două capete de acuzare de punere în pericol nechibzuită, judecătorul a numit cazul „un incident tragic, nefericit”.

Am fost foarte supărat pe mulți oameni. Și când Juan a fost eliberat din închisoare, am fost singura speranță a autorităților pentru a se asigura că nu se sinucide”, spune Marissa. 

Femeia vrea să implementeze o tehnologie de protecție, care să reducă astfel de cazuri

Actul ar impune ca toate vehiculele noi să fie echipate cu o tehnologie care detectează dacă cineva este încă înăuntrul mașinii, după ce motorul a fost oprit. Dacă alarma s-ar detecta, o alertă ar fi trimisă șoferului și altor persoane din apropierea mașinii, în încercarea de a opri decesele prin insolație.

Este o tehnologie pe care Marissa speră că poate fi folosită în întreaga lume, inclusiv în Australia, unde în fiecare an peste 5.000 de copii sunt salvați după ce au fost lăsați nesupravegheați într-o mașină.

Amândoi sperăm cu siguranță că Hot Cars Act va fi adoptat și că mandatele măsurilor de siguranță pentru detectarea vieții în vehicule sunt utilizate în afara SUA”, a spus femeia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Bebeluși gemeni gășiți morți în mașină, după ce tatăl a uitat să-i lase la grădiniță, în SUA. Mama copilașilor cere să fie luate măsuri