Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bebeluşi gemeni, printre cei 22 de morţi, în urma inundaţiilor devastatoare din Tennesse: „Doi îngeri preţioşi”. Imaginile dezastrului

În statul american Tennessee, inundațiile catastrofale au provocat moartea a cel puţin zece oameni, între care doi copii, potrivit AP. Zeci de persoane sunt date dispărute de sâmbătă, atunci când ploile fără oprire au distrus case şi acoperit drumuri rurale, au confirmat autorităţile.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.08.2021, 12:59

Inundaţiile catastrofale din Tennessee au provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, între care doi bebeluşi în vârstă de şapte luni. Alţi zeci de oameni sunt daţi dispăruţi, sub teroarea de nedescris a rudelor care speră să fie găsiţi în viaţă. Ploile fără oprire au distrus case şi au acoperit drumuri rurale, au confirmat autorităţile.

Casa familiei, măturată de viitură

O rudă i-a descris pe micuţii de doar şapte luni drept „doi îngeri preţioşi” ai familiei lor. Rileigh şi Ryan au murit în urma inundaţiilor devastatoare care au avut loc în Tennessee în weekend, când întreaga agoniseală de-o viaţă a familiei a fost „măturată” de viitură. Doi frați mai mari au supraviețuit, a spus Jeanna Hall, rudă a familiei, într-un comunicat.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI DUPĂ INDUNAŢIILE DIN TENNESSEE

Pe acelaşi subiect

Tatăl micuţilor, Matthew Rigney, a mărturisit că s-a trezit cu viitura înundându-i casa, după un val de precipitaţii record. Apele au dărâmat pur şi simplu uşa locuinţei acestora, a povestit el. Mama copiilor, Daniella Hall, a scăpat printr-o fereastră şi a fugit după ajutor, în timp ce apa le pătrundea în casă. Băiatul în vârstă de 5 ani se ţinea de gâtul lui Matthew, cel de 19 luni de şold, iar gemenii se aflau în braţele sale.

„Când ne-a lovit apa, ne-a tras cu putere şi am rămas prinși sub un pat. Mi-aș dori să fi putut face ceva”, a adăugat bărbatul.

Trupurile neînsufleţite ale gemenilor au fost găsite în interiorul apartamentului, relatează NBC News, fiind printre cele 22 de persoane despre care autoritățile din județul Humphreys au spus că au murit în urma inundațiilor.

Lucy Connor, în vârstă de 7 ani, a murit și ea, a declarat verișoara ei Samantha. Tatăl a încercat să o salveze, dar a reuşit să o ţină în viaţă doar pe mătuşa ei, cea care stătea fixată de tavanul apartamentul: „Era o fată amuzantă, inteligentă, îi plăcea să cânte, să danseze. Și-a iubit mama mai mult decât orice”, a spus ea.

În Waverly, micul oraș în care s-au produs cele mai multe decese, șeful securității publice, Grant Gillespie, a declarat reporterilor că inundațiile au avut un "impact uriaș" asupra "acestei mici comunități”. „Orașul va purta aceste cicatrici timp de mai multe decenii”, a spus el.

Gillespie a menţionat că în prezent doar 10 persoane sunt date dispărute, faţă de 40 confirmate în ziua de duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Bebeluşi gemeni, printre cei 22 de morţi, în urma inundaţiilor devastatoare din Tennesse: „Doi îngeri preţioşi”. Imaginile dezastrului