Antena Meniu Search
x

Uraganul Grace face prăpăd în Mexic. O femeie şi cinci copii au murit în urma unei alunecări de teren provocată de furtuna tropicală

Cel puţin opt persoane au murit în estul Mexicului din cauza uraganului Grace, care a adus ploi torenţiale şi vânt puternic, cauzând inundaţii şi pene de electricitate, informează BBC.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 11:50

Uraganul Grace face prăpăd în Mexic. O femeie şi cinci copii au murit în urma unei alunecări de teren provocată de furtuna tropicală
Uraganul Grace face prăpăd în Mexic. O femeie şi cinci copii au murit în urma unei alunecări de teren provocată de furtuna tropicală - Profimedia Images

Cel mai afectat este statul Veracruz, unde au fost dezrădăcinaţi copaci şi străzile capitalei Xalapa au devenit râuri de noroi. Uraganul s-a domolit apoi, fiind actualizat la nivel de furtună tropicală pe măsură ce înainta în uscat.

La nord de Ciudad de Mexico, furtuna a adus ploi însemnate cantitativ, provocând inundaţii suplimentare, şi vânt cu viteze mari.

Grace a adus rafale de vânt cu viteze de până la 200 de kilometri pe oră când a atins uscatul în Mexic. Dintre victime, şase erau membri ai aceleiaşi familii, au spus oficialii. Locuitorii oraşului de coastă Tecolutla, din Veracruz, au spus că uraganul a fost devastator.

Inundații catastrofale în SUA

În statul american Tennessee, inundațiile catastrofale au provocat moartea a cel puţin zece oameni, între care doi copii, scrie AP, iar zeci de persoane sunt date dispărute de sâmbătă, când ploile au distrus case şi acoperit drumuri rurale, au confirmat autorităţile.

Cantitatea de precipitaţii căzută în centrul statului a doborât recordul regiunii pentru un interval de 24 de ore, înregistrat în 2010, de 24 de centimetri, potrivit National Weather Service Nashville.

Mai mulţi oameni sunt daţi dispăruţi, iar guvernatorul statului a transmis pe Twitter oamenilor să fie prudenţi privitor la nivelul crescut al apelor: „Lucrăm cu oficialii de la intervenţii de urgenţă şi cu cei din prima linie, care ajută oamenii din zonele inundate”. Au fost demarate operaţiuni de urgenţă, iar Tennessee Emergency Management Agency a numit situaţia „periculoasă şi în evoluţie” şi i-a îndemnat pe oameni să nu călătorească în districtele afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Uraganul Grace face prăpăd în Mexic. O femeie şi cinci copii au murit în urma unei alunecări de teren provocată de furtuna tropicală