Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 31 rămân dispărute în urma inundațiilor catastrofale din Tennessee

În statul american Tennessee, inundațiile catastrofale au provocat moartea a cel puţin zece oameni, între care doi copii, potrivit AP. Zeci de persoane sunt date dispărute de sâmbătă, atunci când ploile fără oprire au distrus case şi acoperit drumuri rurale, au confirmat autorităţile.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.08.2021, 15:22

Cel puţin 10 persoane, între care doi copii, au murit sâmbătă, în timpul inundațiilor severe din Tennessee, potrivit şerifului din Humphreys County, Chris Davis. Alte 31 de persoane sunt încă date dispărute.

Zeci de persoane sunt încă dispărute în urma inundaţiilor

Trupurile neînsufleţite au fost recuperate după inundaţiile catastrofale, în apropiere de Waverly, judeţul Humpreys, la aproximativ 60 de mile vest de Nashville. Un centru de reunificare a fost deschis sâmbătă seara pentru a ajuta persoanele care încă sunt în căutarea celor dragi. Cantitatea de precipitaţii căzută în centrul statului a doborât recordul regiunii pentru un interval de 24 de ore, înregistrat în 2010, de 24 de centimetri, potrivit National Weather Service Nashville, potrivit news.ro.

Serviciul a spus că mai multe localităţi se află într-o situaţie catastrofică. „Oamenii sunt prinşi în case şi nu au cum să iasă”, a spus meteorologul Krissy Hurley de la NWS.

Mai mulţi oameni sunt daţi dispăruţi, iar guvernatorul statului a transmis pe Twitter oamenilor să fie prudenţi privitor la nivelul crescut al apelor: „Lucrăm cu oficialii de la intervenţii de urgenţă şi cu cei din prima linie, care ajută oamenii din zonele inundate”. Au fost demarate operaţiuni de urgenţă, iar Tennessee Emergency Management Agency a numit situaţia „periculoasă şi în evoluţie” şi i-a îndemnat pe oameni să nu călătorească în districtele afectate.

Duminică, uraganul Henri îşi continuă cursul pe coasta de nord-est a SUA. La miezul zilei este aşteptat să treacă de punctul estic al Long Island. Sâmbătă seară, el şi-a făcut simţită prezenţa şi în regiuni ca New York City, Newark şi Hoboken, New Jersey, cu ploi însemnate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 10 persoane au murit, iar alte 31 rămân dispărute în urma inundațiilor catastrofale din Tennessee