Antena Meniu Search
x

Video Bilanţ negru în Iran: Cel puţin 31 de persoane au fost ucise în timpul protestelor generate de moartea tinerei agresate de poliţie

Cel puţin 31 de civili au fost ucişi în manifestaţii, în Iran, de la începutul acestora, în urmă cu şase zile, potrivit unui bilanţ întocmit de către ONG-ul Iran Human Rights, relatează AFP. ONG-ul ''cere cu insistenţă comunităţii internaţionale să reacţioneze'' şi ''să împiedice masacrarea poporului iranian''.

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 22:17

Profimedia Images Vezi și

Un bilanţ oficial, prezentat anterior de televiziunea de stat, anunţa că 17 persoane au fost ucise în în şase zile de proteste. Moartea lui Mahsa Amini, la vârsta de 22 de ani, a provocat indignare în întreaga lume, iar ONG-urile internaţionale au denunţat o reprimare ''brutală'' a acestor manifestaţii. Preşedintele Statelor Unite Joe Biden a declarat că este solidar cu ''femeile curajoase din Iran''.

Tânăra a fost arestată pe 13 septembrie, la Teheran, de către Poliţia Moralităţii, o unitate însărcinată să impună respectarea codului vestimentar strict. Ea a murit pe 16 septembrie, la un spital, după ce ar fi fost bătută cu bestialitate de către poliţişti. Potrivit unor activişti, aceasta a fost lovită mortal în zona capului, însă oficiali iranieni au dezminţit această acuzaţie şi au anunţat că deschid o anchetă.

Manifestaţiile au izbucnit imediat după anunţarea morţii tinerei. Protestele s-au extins în 15 oraşe. Autorităţile iraniene au blocat joi accesul la Instagram şi WhatsApp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Bilanţ negru în Iran: Cel puţin 31 de persoane au fost ucise în timpul protestelor generate de moartea tinerei agresate de poliţie