Antena Meniu Search
x

Video Bilanţ negru în urma inundaţiilor: Peste 150 de morţi şi sate întregi înghiţite de ape, în India şi Nepal - VIDEO

Ploile și inundațiile puternice au ucis cel puțin 150 de persoane în India și Nepal în ultimele zile, potrivit oficialilor de gestionare a dezastrelor.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 21.10.2021, 12:35

Vezi și

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 77 de persoane au murit săptămâna aceasta din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, după precipitații abundente care au început luni. Aproximativ 22 de persoane au fost rănite, iar 26 sunt date dispărute, scrie CNN.

Inundațiile au avut loc în principal în regiuni din vestul Nepalului, aproape de statul vecin Uttarakhand din nordul Indiei.

Inundaţii devastatoare în India şi Nepal

Cel puțin 46 de persoane au murit în Uttarakhand și 27 de cadavre au fost recuperate în statul Kerala din sudul Indiei, potrivit oficialilor din ambele state. Atât India cât şi Nepal au au avut parte de precipitații abundente în weekend, rezultând alunecări de teren, poduri și case prăbușite și râuri ieşite din matcă. Imaginile aeriene ale zonelor afectate au arătat sate parțial scufundate de ape. "Există pierderi uriașe din cauza inundațiilor ... recoltele au fost distruse", a declarat ministrul-șef al Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami. „Localnicii se confruntă cu multe probleme, drumurile sunt pline de apă, podurile au fost spălate”, a adăugat acesta.

Uttarakhand, districtul Nainital a fost cea mai afectată zonă cu cele mai multe decese, potrivit reprezentantului oficial al poliției, Ashok Kumar. Cel puțin 3.000 de persoane au fost evacuate din apropierea râului Sarda, care a ieşit din matcă luni, a spus el. Inundațiile vin în mijlocul unui pelerinaj religios numit Chardham Yatra, în timpul căruia hindușii din toată India fac călătoria către Uttarakhand.

Între timp, în Kerala, peste 200 de familii se află în prezent în 26 de tabere de evacuare. Cum ploile abundente sunt prognozate să continue în zilele următoare, autoritățile de stat îndeamnă locuitorii să rămână în casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Bilanţ negru în urma inundaţiilor: Peste 150 de morţi şi sate întregi înghiţite de ape, în India şi Nepal - VIDEO