Antena Meniu Search
x

Foto Cadavrele unui copil de 10 ani şi al mamei sale, găsite după 7 săptămâni de la dispariţie. Femeia şi-ar fi omorât fiul autist, apoi s-a sinucis, în UK

O mamă și-a ucis fiul de 10 ani, care era un „copil foarte vesel”, înainte de a-și lua viața, potrivit unei anchete din UK. Băiatul suferea de autism iar femeia de 30 de ani, care se afla într-o stare avansată de depresie, a decis să recurgă la gestul extrem.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.12.2023, 12:41

Cadavrele unui copil de 10 ani şi al mamei sale, găsite după 7 săptămâni de la dispariţie. Femeia şi-ar fi omorât fiul autist, apoi s-a sinucis, în UK
Cadavrele unui copil de 10 ani şi al mamei sale, găsite după 7 săptămâni de la dispariţie. Femeia şi-ar fi omorât fiul autist, apoi s-a sinucis, în UK - Leeds Live

Cadavrele Adaliei Baptisa, în vârstă de 30 de ani, și ale fiului ei Frederico Baptisa-Mendes au fost găsite în stare de descompunere la mai bine de 7 săptămâni după moartea lor. Aceștia au fost descoperiți în apartamentul lor în septembrie anul trecut. Analiza telefoanelor lor mobile a arătat că acestea au fost utilizate ultima dată la sfârșitul lunii iulie, iar un medic legist a citit declarații care sugerau că acesta a fost probabil momentul în care au murit, relatează Daily Mail.

Femeia nu ar fi suportat boala copilului

Alarma a fost dată de profesori după ce Frederico nu s-a întors la școală după vacanța de vară, iar poliția a mers să ancheteze cazul pe 15 septembrie, anul trecut. Femeia s-ar fi luptat să facă față bolii fiului ei, autismul. Frederico a fost diagnosticat cu autism în 2019 și s-a alăturat unei şcoli specializate în ajutarea copiilor cu dificultăți complexe de comunicare.

„Adalia s-a străduit să se împace cu acel diagnostic”, a declarat un inspector al poliţiei. Au existat dovezi pe computerul Adaliei care a accesat numeroase site-uri web despre eutanasie și subiecte conexe. Tatăl ei, care locuiește în Portugalia, a declarat că fiica lui „părea să fie stresată” și că se uita pe site-uri „periculoase”. Acțiunile femeii „fuseseră planificate de ceva vreme” și „Frederico a fost ucis de mama lui”, conform inspectorului poliţiei.

Pe acelaşi subiect

Alarma, dată iniţial de taximetrist

Un taximetrist care ducea copilul în fiecare zi la şcoală a spus că îl cunoștea pe tânăr sub numele de Freddie și că „era un copil foarte vesel și era întotdeauna gata să plece”. El a spus că „zâmbea mereu” și îi plăcea să poate pălării și jocul Super Mario. El a mai spus că Frederico și-a iubit mama.

Școala a tras un semnal de alarmă cu poliția după ce acesta nu a reușit să se întoarcă la școală după vacanța de vară, în ciuda unui record de prezență de 100% în anul precedent. Nimeni nu a răspuns și astfel ofițerii au forțat intrarea. Acolo, i-au găsit morți atât pe femeie, cât și pe copil.

Adalia și Frederico erau originar din Portugalia, deși s-a născut în Angola, și au venit în Marea Britanie cu aproximativ 10 ani înainte de moartea lor. Vecinii au descris-o pe femeie ca fiind „liniștită” și nu o văzuseră de câteva săptămâni. Informațiile preluate de pe computerul femeii au arătat că ea cercetase metode de a lua viața fiului ei de câteva luni.

„Verișoara mea a suferit de depresie și de autismul [lui Frederico], care, din păcate, deveniseră prea grele pentru a le face față”, a mărturisit o verişoară a Adaliei. Conform medicului legist, Frederico a fost ucis de mama lui iar femeia a murit ca urmare a sinuciderii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Mapamond » Cadavrele unui copil de 10 ani şi al mamei sale, găsite după 7 săptămâni de la dispariţie. Femeia şi-ar fi omorât fiul autist, apoi s-a sinucis, în UK