Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Cancerul nu mi-a luat niciodată dorința de a trăi și de a zâmbi". Mărturisirea Nicolettei, un designer din Italia, înainte de pierde lupta la doar 33 de ani

A fost diagnosticată cu un cancer neoperabil în urmă cu patru ani şi nu a renunţat să lupte pentru a-i conştientiza pe alţii de pericolul care paşte în tăcere.

de Monica Palade

la 27.03.2023, 21:40

Nicoletta Saracco, un designer din Italia, a vorbit pentru alte femei despre cancerul de sân şi despre importanţa de a afla la timp diagnosticul. Tânăra a aflat de boală pe când avea 29 de ani, în urmă cu patru ani. De atunci, a găsit puterea să vorbească despre tratamente și boală cu ironie, lejeritate și dorință de a ajuta alte femei aflate în aceeași situație. Tânăra, originară din Civitanova, a pierdut lupta, sâmbătă, 25 martie. A lucrat în Milano, în lumea modei, scrie FanPage.

"Cancerul nu mi-a luat niciodată dorința de a trăi și de a zâmbi"

„În 2019, la vârsta de 29 de ani, viața mea s-a transformat în cu totul altceva datorită unui diagnostic: cancer de sân metastatic. Ceea ce însemna că am o masă nelocalizată într-un singur punct, deci inoperabilă. Și așa a început lunga mea călătorie la IEO, Institutul European de Oncologie. Am găsit sens în toate acestea. Sensul este de a-i ajuta pe cele ca mine și de a le face pe tinere să conștientizeze cât mai mult subiectul prevenției. Pe de o parte, diagnosticul mi-a schimbat viziunea asupra vieții, dar pe de altă parte nu mi-a luat niciodată dorința de a trăi și de a zâmbi. Mesajul pe care încerc să-l scot este bucuria de a trăi în culoare. Culorile transmit acea energie de care avem toți nevoie", mărturisea Nicoletta.

Rubrica, intitulată „Sânii, tocuri, machiaj, tumoare: manual de instrucțiuni anti-panică” a fost urmărită în fiecare zi de mii de oameni și a avut scopul de a explica nu doar terapiile la care sunt supuși bolnavii de cancer în fiecare zi, ci și sentimentele femeilor, care trăiesc cu boala. Luni, designerul de 33 de ani a fost condusă pe ultimul drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » "Cancerul nu mi-a luat niciodată dorința de a trăi și de a zâmbi". Mărturisirea Nicolettei, un designer din Italia, înainte de pierde lupta la doar 33 de ani