Antena Meniu Search
x

Captură record, în Ecuador. 9,5 tone de cocaină, găsite ascunse în cutii de banane. Lovitură pentru "una dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume"

Captură record pentru polițiștii spanioli. Vameșii au confiscat aproape 9,5 tone de cocaină din Ecuador, considerată cea mai mare captură din istoria ţării, relatează AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 13:32

Captură record, în Ecuador. 9,5 tone de cocaină, găsite ascunse în cutii de banane. Lovitură pentru "una dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume"
Captură record, în Ecuador. 9,5 tone de cocaină, găsite ascunse în cutii de banane. Lovitură pentru "una dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume" - Shutterstock

Captura a avut loc miercuri în portul Algeciras (sudul Spaniei) şi constituie "cel mai mare transport de cocaină ascuns în Spania până în prezent": 9.436 de kilograme care fuseseră ascunse în cutii de banane într-un container frigorific, au precizat autorităţile.

9.436 de kilograme care fuseseră ascunse în cutii de banane

Această operaţiune constituie "o lovitură fără precedent dată uneia dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume implicate în distribuţia de cocaină, ai cărei destinatari erau principalele reţele criminale din Europa", se precizează în comunicat, fără a identifica această organizaţie.

În încărcătură au fost detectate siglele a peste 30 de organizaţii criminale europene, destinatarii transportului. Organizaţia responsabilă de acest transport avea capacitatea de a trimite 40 de containere pe lună în Europa şi "dispunea de o reţea comercială extinsă pentru expedierea containerelor din Ecuador în Spania", utilizând, de asemenea, portul Vigo din nord-vestul Spaniei.

Poliţia nu a raportat nicio arestare în timpul acestei operaţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Captură record, în Ecuador. 9,5 tone de cocaină, găsite ascunse în cutii de banane. Lovitură pentru "una dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume"