Antena Meniu Search
x

Care este starea de sănătate a învăţătoarei împuşcate în piept de un băieţel de 6 ani. Tânăra s-a prăbuşit sub privirile copiilor, în şcoala din SUA

Starea învăţătoarei din Virginia, grav rănită după ce a fost împuşcată de un elev de şase ani, se îmbunătăţeşte, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC. Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viaţa în pericol, după ce a fost împuşcată în piept la Richneck Elementary School.

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 11:22

Învăţătoare împuşcată în piept de un elev de 6 ani
Învăţătoare împuşcată în piept de un elev de 6 ani - Facebook

Primarul Phillip Jones a declarat pentru BBC că recuperarea lui Abby Zwerner este ''în direcţia bună'', dar este încă în stare critică. Tânăra din SUA era în sala de clasă când a fost împuşcată în piept de elevul de 6 ani. Deşi grav rănită, aceasta a fost o adevărată eroină şi le-a strigat copiilor să iasă cât mai repede.

Ce riscă băieţelul de 6 ani după incidentul infiorător

Nu este clar cum copilul - care rămâne în custodia poliţiei - a obţinut arma. Oficialii au spus că, în timp ce şcoala - care are în jur de 550 de elevi - avea instalaţii de detectare a metalelor, elevii au fost verificaţi la întâmplare şi nu fiecare copil a fost inspectat.

Poliţia a refuzat să spună ce ar fi putut motiva incidentul, dar comandantul Steve Drew a declarat reporterilor că împuşcătura a avut loc după o ''altercaţie'' într-o sală de clasă (cu copii de şase până la şapte ani), iar gestul a fost unul intenţionat. 

Pe acelaşi subiect

Primarul Jones – care a preluat funcţia în urmă cu doar cinci zile – a spus că poliţia continuă să investigheze circumstanţele din jurul împuşcăturii: ''Nu avem toate răspunsurile despre modul în care un copil de şase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau despre cum un copil de şase ani a putut avea acces la o armă de foc''

De asemenea, ofiţerii au refuzat să discute ce contacte au avut cu părinţii elevului. Legea din Virginia interzice ca judecare ca adulţi a copiilor de şase ani. Şi copilul ar fi, de asemenea, prea mic pentru a fi trimis în custodia Departamentului de Justiţie pentru Minori dacă va fi găsit vinovat. Însă un judecător ar putea să revoce custodia părinţilor asupra băiatului şi să-l trimită sub supravegherea statului.

Şeful Districtului Şcolar dr. George Parker a declarat sâmbătă că împuşcătura a arătat că ''trebuie să ne educăm copiii şi trebuie să-i menţinem în siguranţă''. ''Avem nevoie de sprijinul comunităţii, de sprijin continuu, pentru a ne asigura că armele nu sunt disponibile tinerilor şi sunt ca o placă stricată pentru că eu continui să reiterez: trebuie să ţinem armele departe de mâinile tinerii noştri'', a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Care este starea de sănătate a învăţătoarei împuşcate în piept de un băieţel de 6 ani. Tânăra s-a prăbuşit sub privirile copiilor, în şcoala din SUA