Antena Meniu Search
x

Cât a trăit o femeie cu cancer "în fază terminală", după ce soţul a ales să-i ascundă diagnosticul. A ţinut secretul până la moarte

Rosie Gamp, o femeie din Edgware, Londra, a murit la vârsta de 90 de ani, în urma unui cancer diagnosticat în 1999. Ea nu știa de boală, deoarece soțul ei, Melvin, a decis să nu îi spună.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 18:21

Soţul a ales să-i ascundă diagnosticul - Shutterstock

Rosie Gamp a murit în aprilie 2021, în urma unui cancer diagnosticat în 1999.

Soţul i-a ascuns că are cancer

Rosie i-a alertat, cu 21 de ani înainte de a murit, pe medici, cu privire la prezența unui nodul la subsuoară, pe care l-a observat după o vacanță în Portugalia. Diagnosticul i-a fost comunicat telefonic soțului ei, care a fost uimit să afle că este vorba de cancer și, după cum a declarat pentru DailyMail: "Eram în bucătărie când a sunat telefonul. Era chirurgul care ne-a dat vestea devastatoare că, deși operația a fost un succes, 9 din cei 12 ganglioni limfatici analizați fiind îndepărtați, nu mai puteau face nimic".

Melvin, care era singurul care știa rezultatul, s-a limitat să îi spună soției că era medicul la telefon și că rezultatele nu au sosit încă. Apoi, Rosie a avut posibilitatea de a face chimioterapie, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a ganglionilor limfatici, dar, neștiind că era în fază terminală, a decis să refuze.

Pe acelaşi subiect

Melvin, care lucra în domeniul vânzărilor farmaceutice, a început să caute noi soluții de vindecare a cancerului. A găsit o soluție practic aproape de casă: la Spitalul Middlesex, unde Dr. Jeffrey Tobias, un renumit oncolog specializat în cancerul de sân, folosea Anastrozol ca medicament. Medicul a fost de acord să o includă pe Rosie pe lista sa de participante, relatează Mediafax.

Rosie a murit la 90 de ani

Melvin a sperat că, prin aceste tratamente, soția sa va supraviețui cel puțin pentru a sărbători aniversarea nunții lor de aur. Rosie a reușit să sărbătorească împreună cu soțul ei cea de-a 55-a, 60-a și 67-a aniversare de nuntă datorită medicamentului.

Melvin a spus apoi, în timpul înmormântării, că nu i-a mărturisit niciodată soției sale că are cancer în fază terminală, pentru că a considerat că face ceea ce trebuia atât pentru el, cât și pentru ea, scutindu-și astfel copiii de multe necazuri. Potrivit acestuia, soția sa a reușit să supraviețuiască atât de mult timp datorită personalității sale și dorinței de viață.

Anastrozolul, numit Arimidex, este o terapie hormonală administrată femeilor care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient și care sunt pozitive la receptorii de estrogeni. De asemenea, poate reduce riscul de recidivă pentru femeile care luptă împotriva cancerului de sân atunci când acesta s-a răspândit la organe precum plămânii și ficatul.

Anastrazol acționează prin scăderea nivelului de estrogen, care alimentează unele tumori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cât a trăit o femeie cu cancer "în fază terminală", după ce soţul a ales să-i ascundă diagnosticul. A ţinut secretul până la moarte