Antena Meniu Search
x

"A fost prințesa mea. Nu a știut că ar fi trebuit să moară". Timp de 21 de ani i-a ascuns soţiei că are cancer terminal, iar britanica a reuşit să "înşele moartea"

Sacrificiu în numele unei iubiri unice şi adevărate. Un bărbat i-a ascuns soţiei sale că are cancer terminal pentru a se bucura de viaţă şi a încercat cu ea un tratament experimental, iar timp de 21 de ani, femeia chiar a reuşit să „înşele moartea”, deşi medicii nu îi dădeau prea mult de trăit.

de Monica Palade

la 20.02.2024, 12:52

Rosie Gamp, în vârstă de 90 de ani, s-a putut bucura de anii prețioși urmărindu-și nepoţii şi strănepoţii crescând, fericită şi fără să bănuiască nimic, datorită actului de dragoste al lui Melvin.

A înşelat moartea 21 de ani

Rosie Gamp ştia că are cancer, dar ar fi fost „împietrită” să afle că este în fază terminală, după ce boala i-a ucis patru surori şi o prietenă apropiată. Când a murit, certificatul ei de deces a consemnat boala de rinichi, în 1 aprilie 2021.

Dar Melvin Gamp, soțul ei timp de 67 de ani, le-a spus copiilor lor, celor șase nepoți și celor trei strănepoți adevărul doar într-un elogiu la înmormântarea „Prințesei sale”.

Pe acelaşi subiect

El a mărturisit pentru Standard: „Rosie a fost încântată de viața lungă pe care a trăit-o în cele din urmă. Ea nu a știut că ar fi trebuit să fi murit - și asta era ideea. Ea a fost prințesa mea. A fost o surpriză pentru toți ceilalți când le-am spus. Nu le-am spus nici copiilor noştri adulți. De ce să le încurc viața cu îngrijorarea?”

Fostă dactilografă, Rosie a fost diagnosticată cu cancer de sân în 1999, la o lună după ce a mers la medic pentru că a găsit un nodul sub axila dreaptă. După o biopsie, un specialist a sunat la casa familiei pentru a da vestea că era în faza terminală.

Apelul a fost preluat de soţul ei, care știa că patru din surorile lui Rosie au fost lovite de cancer. „Specialistul a spus: Îmi pare rău, Melvin, nu mai pot face nimic pentru tine. Voi trece la operație și voi aranja îngrijiri paliative. Pământul aproape că a cedat sub mine. Rosie era aproape de mine în bucătărie. Dar nu am putut purta o conversație cu medicul pentru că nu voiam să audă. Doctorul știa de fapt că Rosie și-a pierdut deja patru surori din cauza cancerului de sân. Iar una dintre cele mai bune prietene ale ei a murit de cancer pulmonar. Era îngrozită până și de menționarea cuvântului cancer”, a mai spus Melvin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "A fost prințesa mea. Nu a știut că ar fi trebuit să moară". Timp de 21 de ani i-a ascuns soţiei că are cancer terminal, iar britanica a reuşit să "înşele moartea"