Antena Meniu Search
x

O femeie din Alba, cu cancer, a câştigat în instanţă dreptul de a primi gratuit tratamentul. Trebuia să plătească 1.000 € lunar pentru a supravieţui

O femeie din Alba-Iulia, bolnavă de cancer, a câştigat în instanţă dreptul de a primi în mod gratuit tratamentul. Este vorba de un medicament oncologic costisitor de care depindea viaţa pacientei şi care nu exista pe lista celor compensate. Este un precedent important în lupta pe care o duc mii de pacienţi într-un sistem de sănătate cu multe hibe.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.02.2024, 13:09

Vezi și

Pacienta ar fi trebuit să plătească 1.000 de euro lunar ca să-şi cumpere acel medicament - un singur flacon -, care nu se afla pe lista celor compensate. 

Câteva luni a făcut acest efort, apoi şi-a dat seama că nu mai are cum să susţină financiar acest demers. Deznădăjduită, a dat Ministerul Sănătăţii şi Agenţia de Reglementare a Medicamentelor în judecată, iar după câteva luni a câştigat. 

Asistăm la un precedent extrem de important pentru miile de pacienţi oncologici, după cum au stabilit magistraţii de la Curtea de Apel Alba-Iulia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » O femeie din Alba, cu cancer, a câştigat în instanţă dreptul de a primi gratuit tratamentul. Trebuia să plătească 1.000 € lunar pentru a supravieţui