Antena Meniu Search
x

Caz şocant în Spania: Fetiţă româncă de doar 12 ani, vândută de părinţi ca să-şi achite o datorie. Voiau să o mărite cu forţa

Cazul fetiţei românce din Spania, în vârstă de 12 ani, care a fost vândută de părinții ei ca să-şi achite o datorie, urmează să fie judecat în luna iunie. Parchetul din Córdoba a pus sub acuzare șase persoane implicate în acest caz revoltător pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual. Aceştia ar putea să facă ani grei de închisoare. 

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 17:57

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Minora, care avea doar 12 ani, locuia în Córdoba împreună cu mama ei, de asemenea inculpată în dosar, și partenerul ei, acuzat și el în acest caz. În primăvara anului 2021, cei doi şi-au dat seama că au o datorie semnificativă pe care nu au cum să o plătească, aşa că au pus la cale un plan absolut diabolic pentru a nu fi nevoiţi să mai dea şi restul banilor. Să vândă copila şi să o căsătorească forţat, notează ABC de Córdoba.

Copila a fost vândută pentru ca părinţii să-şi achite datoria

Aşadar, au decis ca minora să fie căsătorită cu un alt minor, nepotul unuia dintre inculpaţi. Procurorul precizează că mama băiatului a acceptat acordul pentru ca ea să plătească inculpaților suma pe care o datorau pentru ca, la rândul lor, părinţii să dea banii creditorilor lor. Căsătoria forţată ar fi trebuit să aibă loc când cei doi făceau 18 ani.

În cele din urmă, agenți ai Brigăzii Provinciale a Poliției Judiciare din Córdoba au efectuat o percheziție în casa în care ar fi trebuit să se afle minora. Din fericire, misiunea a fost una de succes. Pentru aceste fapte, Parchetul solicită pentru inculpaţi pedepse de cel puţin 10 ani închisoare, plus decăderea mamei din drepturile părinteşi, plus doi ani şi şase luni închisoare pentru infracțiunea de căsătorie forțată.

Primele arestări au fost făcute la solicitarea unei anchete a poliției declanșate la Córdoba. Minora a fost tratată la spital în ziua arestării și a fost supusă unui raport medico-legal pentru a stabili dacă a suferit vreun tip de abuz sau agresiune sexuală. Copila a fost preluată de serviciile sociale spaniole până când suspecţii îşi vor afla pedeapsa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Caz şocant în Spania: Fetiţă româncă de doar 12 ani, vândută de părinţi ca să-şi achite o datorie. Voiau să o mărite cu forţa