Antena Meniu Search
x

Video Ce s-a întâmplat cu cei 70 de crocodili evadaţi dintr-o fermă lovită de inundaţii din China. Aventura a durat o săptămână

Autorităţile din Guangdong, una din provinciile sudice ale Chinei, au anunţat săptămâna trecută că se confruntă cu o problemă mai puţin obişnuită, cauzată de inundaţiile din ultima perioadă. Mai exact, debitul crescut al apei a făcut ca peste 70 de crocodili dintr-o fermă locală să scape. Specialiştii trimişi pe teren au reuşit să captureze acum reptilele.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 17:01

Cei 70 de crocodili evadaţi au fost prinşi
Cei 70 de crocodili evadaţi au fost prinşi - Captură video Twitter

Crocodilii care au evadat săptămâna trecută dintr-o fermă din China în urma inundaţiilor au fost capturaţi, a anunţat marţi un cotidian oficial chinez, potrivit AFP.

Cei 70 de crocodili evadaţi au fost prinşi

Peste 70 de exemplare evadaseră dintr-o fermă aflată în apropiere de oraşul Maoming, din provincia Guangdong din sudul Chinei, profitând de inundaţiile care au provocat revărsarea unui lac după trecerea unui taifun.

Autorităţile locale au lansat o vânătoare masivă de crocodili, iar imaginile difuzate de televiziunea de stat CCTV au arătat salvatori purtând cizme de ploaie care scoteau un crocodil din apă folosind o frânghie. "Crocodilii siamezi care scăpaseră au fost prinşi cu toţii, ultimul fiind adus la mal în noaptea de 18 septembrie", a indicat marţi cotidianul oficial The Beijing News, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe site-ul său, imaginile arată circa zece crocodili zvârcolindu-se în noroi, cu fălcile strânse cu bucăţi de pânză şi frânghii, înconjuraţi de persoane ţinând umbrele. Dintre crocodilii evadaţi, 69 erau exemplare adulte şi două erau exemplare mai tinere, potrivit The Beijing News.

În China, crocodilii sunt crescuţi atât pentru piele, cât şi pentru carnea lor, folosită uneori în medicina tradiţională. Pe lângă "cea mai mare fermă de crocodili din ţară", în regiunea afectată de inundaţii se află şi un parc tematic dedicat crocodililor, a precizat China National Radio (CNR). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Ce s-a întâmplat cu cei 70 de crocodili evadaţi dintr-o fermă lovită de inundaţii din China. Aventura a durat o săptămână