Antena Meniu Search
x

Foto Cea mai mare familie din lume are 199 de membri și locuiește sub același acoperiș, în India. Cum a început totul: "El a fost ales de Dumnezeu"

Ce mai mare familie din lume, formată din nu mai puțin de 199 de membri, locuiește sub același acoperiș, într-un sat din India. 

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 18:55

Cea mai mare familie din lume are 199 de membri și locuiește sub același acoperiș, în India
Cea mai mare familie din lume are 199 de membri și locuiește sub același acoperiș, în India - Straits Times

Pu Ziona, așa cum este cunoscut respectuos cu prefixul onorific local, a fost capul acestei familii, până când moartea l-a luat de lângă ea. A murit în iunie 2021 de hipertensiune arterială și diabet la vârsta de 76 de ani și a lăsat în urmă de 38 de soții, 89 de copii și 36 de nepoți. O soție – a 39-a – murise înaintea lui. Bărbat a fost descris de către soțiile și copiii săi drept „alesul” sau „omul lui Dumnezeu”, un atribut divin care i-a permis acestuia să se căsătorească și să facă copii în mod prolific, fără a se confrunta cu opoziția familiei sale sau a localnicilor din sat, potrivit The Straits Times.

Cât a trăit, familia lui a atins faima mondială, fiind inclusă într-o listă de ciudățenii menționate într-o ediție specială a lui Ripley Believe It Or Not! în 2014. Chiar și acum, mii de turiști le calcă pragul casei pentru a arunca o privire în viața acestei familii neobișnuite.

Membrii familiilor au ajuns acum la 199

Unii dintre copiii lui s-au căsătorit cu câte o femeie, alții cu mai multe, astfel că membrii familiilor au ajuns acum la 199. Membrii familii împart totul, de la munca zilnică la mâncare și bani. Chiar dacă toată lumea vrea să ducă mai departe moștenirea Pu Ziona, lucrurile au început să se schimbe în familie. 

Pe acelaşi subiect

„Nu sunt tatal meu! El a fost ales de Dumnezeu, dar noi suntem oameni normali și nu putem avea mai multe soții”, a declarat pentru Straits Times unul dintre fiii mai mici ai lui Ziona. 

Pu Ziona a fost, de asemenea, conducătorul unei secte mileniare creștine cunoscută sub numele de Chhuan Thar Kohhran (Biserica Noii Generații) în statul Mizoram dominat de creștini. Secta susține poligamia și are aproximativ 2.600 de membri, aproape toți localnici din Baktawng.

Pu a preluat frâiele de la tatăl său Chana după ce acesta a murit în 1997, care, la rândul său, i-a succedat locul fratelui său mai mare Khuangtuahthanga în 1955. Linia de succesiune revine acum fiului cel mare al lui Pu, pe nume Nunparliana, care conduce familia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Cea mai mare familie din lume are 199 de membri și locuiește sub același acoperiș, în India. Cum a început totul: "El a fost ales de Dumnezeu"