Antena Meniu Search
x

Cel mai mic bebeluş din lume, care cântărea la naştere cât un măr, a fost externat după 13 luni de spitalizare

Un bebeluş, considerat cel mai mic din lume la naştere, a fost externat din Spitalul Universitar din Singapore, după 13 luni în care s-a aflat sub tratament intensiv.

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 10:20

Cel mai mic bebeluş din lume, care cântărea la naştere cât un măr, a fost externat după 13 luni de spitalizare
- Spitalul Universitar din Singapore (NUH)

Bebeluşul avea doar 212 grame la naştere, cât greutate unui măr spre exemplu, şi măsura doar 24 de centimetri lungime. Potrivit BCC, fetiţa s-a născut la mai puţin de 25 de săptămâni, prin cezariană. Operaţia a fost efectuată în regim de urgenţă, după ce mama a fost diagnosticată cu tensiune arterială crescută, fapt punea în pericol atât viaţa mamei, cât şi a bebeluşului.

Potrivit datelor, micuţa Kwek Yu Xuan a devenit astfel cel mai mic bebeluş la naştere. Recordul anterior era deţinut de o altă fetiţă, din Statele Unite de această dată, care cântărea la naştere 245 de grame. După ce a stat mai bine de un în spital, Kwek Yu Xuan cântăreşte acum 6,3 kilograme.

"După 22 de ani de asistenţă medicală, nu am văzut un nou-născut atât de mic", a declarat Zhang Suhe, asistentă medicală în secţia de neonatologie. "Nu mă aşteptam să nasc atât de repede şi am fost foarte îngrijorați că Yu Xuan s-a născut atât de mică, dar, din cauza stării mele, nu am avut de ales. Sperăm doar că va continua să crească și să fie sănătoasă", a declarat mama bebeluşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Mapamond » Cel mai mic bebeluş din lume, care cântărea la naştere cât un măr, a fost externat după 13 luni de spitalizare