Antena Meniu Search
x

Cel puțin șase persoane au murit, după ce un ciclon violent a lovit Peru și a provocat ploi torențiale. Guvernul a declarat stare de urgenţă

Cel puțin șase persoane au murit, în ultimele zille, după ce un ciclon puternic a provocat ploi torențiale și a afectat sute de case și oameni, citate de Reuters, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 07:11

Cel puțin șase persoane au murit, după ce un ciclon violent a lovit Peru
Cel puțin șase persoane au murit, după ce un ciclon violent a lovit Peru - Capturi Twitter / Alerta Climáticaᵘᶠᵒ

Guvernul a declarat stare de urgenţă, încercând să asigure ajutoare regiunilor din Peru grav afectate de ciclonul cunoscut ca Yaku, între care Lambayeque, Piura şi Tumbes.

Cel puțin șase persoane au murit în ultimele zile

Vineri, Institutul Naţional pentru Apărare Civilă a arătat că inundaţiile provocate de Yaku au dus la pierderea a şase vieţi omeneşti. Ulterior, institutul a informat că 58 de persoane au fost ucise de la începutul sezonului ploios, care a debutat în urmă cu câteva luni. Instituţia nu a oferit repere temporale exacte pentru victimele înregistrate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peru a fost sfâşiat de instabilitate şi proteste anti-guvernamentale în ultimele luni, de când Congresul l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele Pedro Castillo, în decembrie.

Înlocuitorul său, preşedintele Dina Boluarte, a vizitat, sâmbătă, zone din nordul Peru, în timp ce Guvernul a livrat ajutoare umanitare regiunilor lovite grav de ciclon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Cel puțin șase persoane au murit, după ce un ciclon violent a lovit Peru și a provocat ploi torențiale. Guvernul a declarat stare de urgenţă