Antena Meniu Search
x

Convinşi că se va reîncarna în Iisus, membri unei familii au răpit un băiat de 3 anişori din braţele mamei. După ce a fost exorcizat, rămăşiţele lui au fost găsite într-un tunel, în SUA

Patru membri ai unei familii au fost găsiți vinovați într-un complot care implică terorism, exorcisme și răpiri. Toate faptele lor au dus la găsirea unui băiat de trei ani mort în tunelurile subterane dintr-un complex construit de ei.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 10:51

Siraj Ibn Wahhaj, surorile sale Hujrah Wahhaj și Subbhanah Wahhaj, împreună cu soțul lui Subhanah, Lucas Morton, au fost găsiți vinovați de un juriu după un proces de trei săptămâni. Siraj Wahhaj și Lucas Morton au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a oferi sprijin material teroriştilor și pentru conspirație pentru uciderea unui angajat al Statelor Unite, potrivit Mirror

Hujrah Wahhaj, Subhana Wahhaj și Lucas Morton au mai fost condamnați pentru conspirație pentru a comite răpire care a dus la moarte și răpire cu moartea. Un al cincilea inculpat, Jany Leveille, a pledat vinovat de conspirație pentru a oferi sprijin material teroriștilor și de a deține o armă de foc în timp ce se afla ilegal în Statele Unite.

Filmul "aventurii" presărate cu răpiri, exorcizări şi terorism

Siraj și-a răpit fiul în vârstă de trei ani, Abdul Ghani, de la soția sa din Georgia în decembrie 2017. Acuzații ajunseseră să creadă că Abdul este fiul lui Leveille și că este posedat de demoni. Grupul a fugit în New Mexico împreună cu Abdul, luându-l de la mama sa și privându-l de medicamentele sale anti-convulsii. Acolo, el a fost supus unui "regim istovitor de exorcisme spirituale zilnice", potrivit biroului procurorului din New Mexico.

Procurorii le-au spus juraților în timpul procesului că Siraj și alți membri ai familiei sale au fugit împreună cu copilul într-o porțiune îndepărtată a deșertului înalt, pentru a se putea antrena cu arme de foc, pentru a se pregăti pentru atacuri împotriva guvernului. Întregul scenariu a fost legat de credința că Abdul va fi înviat ca Iisus Hristos și le va oferi instrucțiuni.

Vinovaţii credeau că micuţul de 3 ani se va întoarce pe lume ca Iisus Hristos pentru a judeca instituțiile corupte

Sub conducerea lui Leveille, Siraj și ceilalți au înființat o comunitate care a fost construită în jurul credinței că Abdul se va întoarce ca Iisus Hristos pentru a judeca instituțiile corupte, inclusiv FBI-ul, armata și alte instituții guvernamentale și financiare. Grupul a construit o bază fortificată și un poligon de tragere.

Înarmat cu 11 arme de foc, inclusiv o pușcă de asalt AR-15 Bushmaster, și sute de cartușe de muniție, grupul a efectuat antrenamente cu arme și antrenamente tactice și a cerut și unora dintre copii să facă acest lucru. Antrenamentele s-a desfășurat cu intenția de a "înfrunta națiunea" și de a-i ucide pe cei care au refuzat să creadă așa cum au făcut-o, vorbind despre a aduce jihad-ul și a deveni martiri.

Copilul a murit într-un complex mizerabil din nordul New Mexico. Rămăşiţele lui au fost găsite într-un tunel 

Abdul a murit la mai puțin de două săptămâni după sosirea în New Mexico, înainte ca anchetatorii să cunoască vreo locație potențială pentru a-l căuta pe băiat. Copilul a ajuns să moară la sute de mile depărtare într-un complex mizerabil din nordul New Mexico în 2018, cu rămășițele sale descompuse găsite într-un tunel subteran de la complexul de la periferia Amaliei, lângă linia statului Colorado.

Pe 3 august 2018, unitatea SRT tactică a Biroului Șerifului din județul Taos a executat mandate asupra complexului. Siraj s-a înarmat și s-a pregătit să apere complexul înainte de a fi luat în custodie fără împușcături.

Cauza exactă a morții nu a fost niciodată stabilită pe fondul acuzațiilor că Abdul, care avea dizabilități severe de dezvoltare și convulsii frecvente, ar fi fost privat de medicamentele sale esențiale. Procurorul George Karehe a spus în timpul argumentelor de încheiere de joi că Abdul este în centrul cazului, îndemnând pe toți cei din sala de judecată să-și amintească numele copilului mic.

Inculpaţii şi copiii lor au lăsat aproape totul în urmă. Rudele îi rugau să îl aducă înapoi pe băiatul de 3 ani

Procurorii au povestit călătoria grăbită pe care cei patru inculpați și copiii lor au luat-o din Georgia până în Alabama și, eventual, în New Mexico. Au lăsat aproape totul în urmă, inclusiv alți membri ai familiei care au trimis numeroase mesaje text, e-mailuri și mesaje pe rețelele de socializare rugându-i să-l aducă pe băiat acasă.

"S-au ascuns pentru că știau că ceea ce au făcut e greșit", a spus Kraehe juraților. Procurorii au susținut că Leveille a stabilit traseul grupului pe baza mesajelor pe care le-a primit de la Dumnezeu, detaliate în pasaje dintr-un jurnal.

În acordul său de recunoaștere a vinovăției, Leveille a recunoscut că ea și partenerii ei au încheiat un acord pentru a oferi sprijin material și resurse pentru a pregăti și pentru a duce la capăt uciderea ofițerilor sau angajaților federali atunci când au venit în complex. Leveille a recunoscut, de asemenea, că știa că nu se mai află în mod legal în Statele Unite și că nu i se permite prin lege să dețină arme de foc sau muniție.

Prezentându-se în instanță, Siraj le-a spus juraților că guvernul federal a prezentat o narațiune falsă și că trebuie să ia în considerare doar faptele, deoarece au deliberat soarta lui și a celor două surori și a cumnatului său.

"Guvernul m-a portretizat ca să arăt ca un monstru"

"Guvernul m-a portretizat ca să arăt ca un monstru", a spus el, explicând că familia lui era unită și că încercau să-și protejeze fiul de spiritele rele. El a spus că au folosit un ritual cunoscut sub numele de ruqyah în care sunt recitate pasaje din Coran.

El le-a spus juraților că un lucru este să te poți apăra de un atac fizic, dar că un atac spiritual – despre care credea că i se întâmplă fiului său – necesită rugăciune. Avocații apărării pentru Hujrah și Subhanah Wahhaj le-au spus juraților că nu au jucat niciun rol în moartea lui Abdul.

Ei au spus că au fost la complex doar pentru a-și îngriji proprii copii, deoarece au îndurat condiții neospitaliere, cum ar fi temperaturile scăzute. Ei au vorbit despre cum una dintre femei a căutat pe internet pentru a găsi informații despre prinderea veverițelor și păsărilor, astfel încât familia să poată mânca mai mult.

"O avalanșă de probe" împotriva tuturor celor patru inculpați: "o serie de convingeri unice i-au pus pe o cale periculoasă"

Procurorii au susținut că femeile făceau parte din ceea ce au descris ca fiind o "schemă bolnavă de sfârșit de timp" care a evoluat după moartea lui Abdul și că au "o avalanșă de probe" împotriva tuturor celor patru inculpați. Inculpații au adoptat ceea ce procurorii au numit "o serie de convingeri unice care i-au pus pe o cale periculoasă". 

"Când o mamă își pierde copilul, cu toții pierdem un copil", a spus procurorul american Alexander Uballez. "Este responsabilitatea noastră colectivă să ne protejăm copiii de pericol și, atunci când pierdem un copil, este datoria noastră solemnă în aplicarea legii să ne asigurăm că cei responsabili primesc dreptate. Mulțumirile mele către numeroasele localități, de stat și ofițeri federali de aplicare a legii care au lucrat neobosit pentru a oferi acea justiție, iar inima mea este către mama lui Abdul Ghani".

Toți cei patru inculpați vor rămâne în arest în așteptarea sentinței, care nu a fost încă programată. Siraj, Hujrah și Subhanah Wahhak și Lucas Morton riscă fiecare închisoare pe viață. Ca urmare a acordului ei de pledoarie, Leveille riscă până la 17 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Convinşi că se va reîncarna în Iisus, membri unei familii au răpit un băiat de 3 anişori din braţele mamei. După ce a fost exorcizat, rămăşiţele lui au fost găsite într-un tunel, în SUA