Antena Meniu Search
x

Credea că va trăi alături de un soţ iubitor, dar a ajuns să fie folosită ca sclavă, în UK. Tânăra era forţată să bea ulei de motor şi era bătută fără încetare

O femeie a fost abuzată fără oprire timp de aproape doi ani de către soţul său şi de rudele sale. Victima a fost umilită, folosită ca sclavă, ameninţată cu moartea şi forţată să bea ulei de motor, scrie The Telegraph. Ororile s-au petrecut în Marea Britanie.  

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 10:19

Credea că va trăi alături de un soţ iubitor, dar a ajuns să fie folosită ca sclavă, în UK. Tânăra era forţată să bea ulei de motor şi era bătută fără încetare
Credea că va trăi alături de un soţ iubitor, dar a ajuns să fie folosită ca sclavă, în UK. Tânăra era forţată să bea ulei de motor şi era bătută fără încetare - Shutterstock

Mohammed Arshid, în vârstă de 28 de ani, s-a mutat în vestul Londrei împreună cu noua sa soţie, dar şi cu tatăl, mama, fratele și sora lui. Chinurile pentru tânăra femeie au început în 2017 şi au continuat până în2019. Victima nu avea voie să-şi contacteze familia şi prietenii din Pakistan, nu i se permitea să plece neînsoţită din casă şi nu avea acces nici măcar la propriile acte de identitate.  

Ba mai mult, femeia, care nu a mai fost lăsată să-şi continue studiile, trebuia să-şi implore soţul să îi cumpere produse de igienă esenţiale. Victima a fost abuzată fizic și mental de toţi membrii familiei, provocându-i traume psihice.

După o primă condamnare, după ce a fost eliberat pe cauţiune, Arshid şi-a mai sechestrat o altă rudă, faptă pentru care a fost condamnat la opt ani de închisoare. Ceilalţi membri ai familiei au fost condamnaţi pentru "comportament de control sau coercitiv într-o relație intimă sau de familie și pentru ținerea unei persoane în sclavie". În total, pakistanezul în vârstă de 28 de ani, a primi 11 ani de închisoare, tatăl său şapte ani, iar mama sa, patru ani.  

"Să fii victima violenței domestice sau a agresiunilor sexuale este fără îndoială o experiență traumatizantă, iar atunci când acest fel de abuz este bazat pe "onoare", provocările pot fi resimțite ca fiind imposibil de înfruntat. Dacă cineva este perceput ca aducând dezonoare sau rușine familiei sau comunității, acest individ poate fi pedepsit prin orice formă de abuz, de la viol, răpire, lipsire de libertate, mutilarea genitală a femeilor, căsătorii forțate până la omor", spun autorităţile din Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Credea că va trăi alături de un soţ iubitor, dar a ajuns să fie folosită ca sclavă, în UK. Tânăra era forţată să bea ulei de motor şi era bătută fără încetare