Antena Meniu Search
x

Crimă în direct: un influencer care a ucis, pe live, un bărbat, şi-a aflat sentinţa. Îşi va ispăşi pedeapsa în Franţa

Un influencer şi-a aflat sentinţa, după ce a ucis un bărbat în timpul unei transmisiuni live, pe o platformă de streaming online. Bărbatul a fost condamnat pentru crimă de un Tribunal din Franţa, relatează AFP, potrivit Agerpres"Nu am crezut că sunt lovituri fatale", s-a apărat la proces Keneff Leauva.

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 19:04

bătaie filmată
Crimă transmisă în direct - Profimedia (scop ilustrativ)

Keneff Leauva, în vârstă de 40 de ani, fiul actriţei franceze Firmine Richard ("Huit femmes", "Romuald et Juliette", "Les Profs 2"...), cu care încă locuia, l-a înjunghiat mortal în aprilie 2022 pe Mamadi T, alias "Moussa VR6". Victima s-a prezentat dimineaţă la locuinţa actriţei din regiunea pariziană pentru a da explicaţii după o altercaţie în faţa a 500 de urmăritori pe aplicaţia video live Bigo Live.

Crimă în direct. Pedeapsa primită de influencer

Cu numeroşi internauţi chemaţi să depună mărturie, procesul a evidenţiat săptămâna aceasta modul în care radicalizarea individuală a unui bărbat a făcut parte dintr-o derivă colectivă online până la estomparea graniţelor între real şi virtual. Prezentându-se drept un şofer VTC, Keneff Leauva şi-a câştigat online notorietate adoptând o postură virulentă şi agresivă. Pe aplicaţie, postări precum cântatul sau grădinăritul obţineau zece urmăritori, în timp ce insultele reciproce şi chiar "lovirea oamenilor" atrăgeau atenţia întregii comunităţi, a declarat un martor în timpul procesului.

Convins că Mamadi T. venise să-l lovească pentru a-i difuza apoi umilinţa pe Bigo Live, Keneff Leauva şi-a înjunghiat de trei ori adversarul cu un cuţit de bucătărie. "Nu am crezut că sunt lovituri fatale", a declarat Keneff Leauva.

Bărbatul a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Juriul a pronunţat o pedeapsă mai mică de 25 de ani de închisoare, cât ceruse procuratura, considerând ca Keneff Leauva nu şi-a premeditat gestul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Crimă în direct: un influencer care a ucis, pe live, un bărbat, şi-a aflat sentinţa. Îşi va ispăşi pedeapsa în Franţa