Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Criminal în serie, prins în timp ce se uita la finala Euro. Bărbatul din Kenya a ucis 42 de femei în ultimii doi ani

Un criminal în serie din Kenya a fost prins de poliţişti în timp ce se uita la finala Euro, într-un bar. Jomaisi Khalisia, în vârstă de 33 de ani, a recunoscut în faţa poliţiştilor că în ultimii doi ani a ucis 42 de femei, printre care şi pe soţia sa. Seria de crime a început în 2022.

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 18:48

În Kenya a existat o undă de șoc și indignare de când primul dintre cadavrele dezmembrate a fost găsit, vineri, la cariera Mukuru din capitala Nairobi, scrie BBC.

A ucis 42 de femei în doi ani

„A mărturisit că a ademenit, ucis și aruncat 42 de cadavre de femei la groapa de gunoi, toate ucise începând cu 2022, ultima chiar joi”, a declarat Mohamed Amin, șeful Direcției de Investigații Criminale (DCI).

Articolul continuă după reclamă

Șeful DCI a spus că, după arestarea sa, suspectul i-a condus pe polițiști la casa sa, la aproximativ 100 de metri de locul crimei. Poliția a prezentat presei câteva dintre obiectele despre care se spune că ar fi fost recuperate din casa suspectului, inclusiv 10 telefoane, un laptop, cărți de identitate și haine feminine. De asemenea, au găsit o macetă despre care cred că a fost folosită pentru a dezmembra victimele și 9 saci precum cei folosiți pentru aruncarea cadavrelor.

Pe acelaşi subiect

Toate victimele au fost ucise la fel

De vineri, polițiștii au izolat groapa unde au fost găsite cadavrele în diferite stadii de descompunere. Victimele aveau vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și toate au fost ucise în același mod, potrivit poliției.

Poliția a spus că încă îl interoghează pe suspect pentru a stabili motivul crimelor și că va fi trimis în judecată marți.

Anchetatorii au spus că arestarea bărbatului a venit după „o analiză criminalistică” a unui telefon mobil care a aparținut uneia dintre victime, Josephine Mulongo Owino, „pe care au fost efectuate unele tranzacții cu bani chiar în ziua în care ea a dispărut”.

Au fost efectuate examinări post-mortem asupra cadavrelor, a mai spus poliția. „Este clar faptul că avem de-a face cu un criminal în serie, unul psihopat, care nu respectă viața umană, care nu are respect și demnitate”, a declarat Amin.

O a doua persoană cu un telefon aparținând uneia dintre victime a fost de asemenea arestată și ar urma să fie tratată fie drept complice, fie ca suspect, a adăugat șeful DCI.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » Criminal în serie, prins în timp ce se uita la finala Euro. Bărbatul din Kenya a ucis 42 de femei în ultimii doi ani