Antena Meniu Search
x

Cum a produs un pensionar o pagubă de un milion de dolari Muzeului Picasso după ce a luat o geacă

Un pensionar a luat o geacă din Muzeul Picasso, crezând că a fost uitată. Era, de fapt, o operă de artă a artistului catalan Oriol Vilanova, în valoare de un milion de dolari.

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 10:05

Cum a produs un pensionar o pagubă de un milion de dolari Muzeului Picasso după ce a luat o geacă
- La Stampa

Pensionarul a observat la Muzeul Picasso din Paris o jachetă albastră atârnând singură pe un cuier. Fără să remarce cărțile poștale vechi care ieșeau din buzunare, pensionarul a luat geaca. A îmbracat-o și a ieșit cu nonșalanță din muzeu, purtând, de fapt, o lucrare a artistului spaniol Oriol Vilanova, în valoare de un milion de dolari, conform La Stampa, citat de Mediafax.

Camerele de luat vederi au surprins scena, iar conducerea muzeului, împreună cu jandarmii, au dat rapid de urma făptașului. Pensionarul a recunoscut „furtul”, dar a spus că nu și-a dat seama că este vorba despre o operă de artă. Având în vedere vârsta sa, a fost eliberat cu recomandarea călduroasă de a nu mai fura. Povestea s-a petrecut pe 7 martie și a fost publicată de „Le Parisien” vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cum a produs un pensionar o pagubă de un milion de dolari Muzeului Picasso după ce a luat o geacă