Antena Meniu Search
x

Doi adolescenţi, îngeri păzitori pentru un bărbat care a vrut să se arunce în faţa trenului. L-au scos de pe şine cu 45 de secunde înainte de impact

Doi adolescenți, considerați eroi după ce au sărit pe șinele de cale ferată pentru a împiedica un bărbat să se sinucidă, au reuşit să scape cu doar 45 de secunde înainte de impact.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.05.2024 , 12:49

- Facebook

Adolescenţii pe care acum o comunitate întreagă îi numeşte „îngeri păzitori” l-au tras pe bărbatul sinucigaş în siguranţă de pe şine, după ce au realizat gestul extrem pe care voiau să-l facă.

Nu au stat o secundă pe gânduri şi au sărit să-l salveze

Freddie Corbett, în vârstă de 15 ani, și Harley Hollingworth, în vârstă de 16 ani, au intrat în acțiune atunci când au văzut un bărbat aflat în dificultate în gara Bolton upon Dearne din South Yorkshire. Aşteptau să ia ultimul tren spre casă în momentul în care individul a sărit pe şine. N-au stat pe gânduri şi l-au tras din faţa trenului, cu 45 de secunde înainte de producerea unei tragedii.

Articolul continuă după reclamă

"Simt că am făcut ceea ce ar fi trebuit să facă orice alt băiat. Totuși, sunt foarte recunoscător pentru ceea ce ne-a spus toată lumea. Ieri am fost un pic zguduiți pentru că a fost un moment aproape tragic, dar acum suntem bine și ne bucurăm că s-a rezolvat", a explicat Freddie.

Adolescentul a povestit că atunci când au ajuns în gară, au observat un bărbat aşezat pe peron, într-un sac de dormit. „Apoi s-a ridicat, s-a urcat pe șine și a spus: «O să mă sinucid în seara asta». I-am spus: « Nu o să faci asta, amic. Am văzut că vine un tren, dar am sărit direct pe el și l-am dat jos. A fost doar un instinct natural. Bunica mea a spus mai târziu: «Idiotule, puteai să te strivești». Dar părinții mei sunt mândri. Sper ca bărbatul să primească ajutor acum. Am vorbit cu mama mea despre asta, care este asistentă medicală, și mi-a spus că va primi.”

Prietenul său Harley, în vârstă de 16 ani, care a sărit și el pe șine pentru a-l aduce pe sinucigaş în siguranță, a vorbit despre adrenalina pe care o simţise în acele momente. Nu-mi făceam griji pentru că venea trenul, voiam doar să mă asigur că Freddie l-a luat de pe șine. Puteam vedea farurile trenului venind și nu este o curbă foarte lungă. Trenul ajunsese la noi în mai puţin de 45 de secunde după ce am coborât. Ne tot spunea «Sunteţi băieţi buni». Se vedea că se chinuia mult”.

Gary Robinson, purtător de cuvânt al agenţiei feroviare a transmis mulţumiri familiei băieţilor, dar şi băieţilor pentru spiritul eroic de care au dat dovadă, salvând viaţa bărbatului. „Aceşti doi băieţi au fost îngerii lui. L-au tras de pe calea ferată, au stat de vorbă cu el până a ajuns echipa de salvare şi, fără greş, i-au salvat viața! Aceşi băieţi sunt o mândrie pentru familia lor, nu am destule cuvinte să pot vorbi despre ei”.

Familiile celor doi, mândre de gestul eroic

Tatăl lui Freddie, Billy, din Goldthorpe, a declarat că este "super mândru" de băieți, potrivit Mirror. "Am fost foarte fericit. Fiul meu și prietenul său au sărit pe şine şi l-au scos şi i-au salvat viaţa. Trenul a frânat şi s-a oprit în cele din urmă, iar bărbatul a fost imobilizat. A fost chemată poliția, iar apoi fiul meu și Harley au stat de vorbă cu el până la sosirea echipajelor”. Tatăl lui Harley, Dale Hollingworth, a lăudat, de asemenea, acțiunile băieților, spunând că au dat dovadă de curaj și a declarat că este mândru. "Am fost foarte mândru de el. Eram entuziasmat. Am explodat de mândrie. Se vede clar că are o inimă de aur. A venit acasă sâmbătă seara, pe la miezul nopții, cu un membru din echipajul de salvare care ne-a spus că au fost incredibili. Sincer să fiu, încă sunt copleșit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Mapamond » Doi adolescenţi, îngeri păzitori pentru un bărbat care a vrut să se arunce în faţa trenului. L-au scos de pe şine cu 45 de secunde înainte de impact