Antena Meniu Search
x

Foto Doi copii afgani, înfometați, au fost legați de un stâlp de talibani după ce au fost prinși furând pâine de la o brutărie

Doi copii afgani, înfometați, au fost legați cu funii de un stâlp, sub formă de pedeapsă după ce ar fi fost prinși de talibani că au furat pâine pentru a-și hrăni familiile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2021, 16:28

Copii afgani legați de un stâlp de talibani, după ce au fost prinși furând pâine de la o brutărie
Doi copii afgani, înfometați, au fost legați de un stâlp de talibani după ce au fost prinși furând pâine de la o brutărie - Twitter

Doi copii afgani, înfometați, au fost legați cu funii de un stâlp, sub formă de pedeapsă după ce ar fi fost prinși de talibani că au furat pâine pentru a-și hrăni familiile.

Imaginea cu cei doi copii legați de stâlpul de lemn a fost împărtășită pe Twitter de Dawod Zai, care conduce organizația de caritate afgană Bin Dawod Foundation. ”Hoții de pâine! Talibanii au arestat doi băieți adolescenți pentru furtul pâinii de la o brutărie” a scris acesta, potrivit The Sun.

„Unul dintre ei i-a spus unui jurnalist local:„ Familia mea nu a mâncat în ultimele 3 zile, îmi pare rău dacă am luat acea pâine fără permisiune, dar a trebuit. Nu există slujbă și mâncare, ce aș fi făcut?”, a mai scris Dawod Zai, la descrierea pozei postate pe Twitter.

Pedepsele extreme și execuțiile, reluate în Afganistan

Pe acelaşi subiect

Incidentul vine la câteva zile după ce Mullah Nooruddin Turabi, fost lider al poliției religioase a talibanilor, în prezent responsabil cu închisorile, a declarat că pedepsele extreme și execuțiile vor fi reluate în Afganistan.

Afganistanul se confruntă cu o criză a foamei, Programul Alimentar Mondial (World Food Programme) al Organizației Națiunilor Unite estimează că 93% dintre afgani nu primesc suficientă hrană.

Alte imagini tulburătoare postate pe Twitter arată un adolescent biciuit de un bărbat mai în vârstă, în timp ce un alt bărbat pare să citească un edict de pe o foaie de hârtie.

Talibanii impun legea Sharia în Afganistan

Zai a spus despre imagini: „Un copil torturat de teroriștii #Taliban. Durerea fizică va fi uitată în curând, dar impactul psihologic al acestei barbarii va avea un impact de lungă durată asupra vieții sale și va fi dificil să fie vindecat”

Și jurnalistul afgan Tajuden Souroush a împărtășit imagini cu scrisori oficiale trimise frizerilor din trei provincii, prin care li se interzicea să mai radă și să fasoneze bărbile, acest lucru încălcând legile islamice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Doi copii afgani, înfometați, au fost legați de un stâlp de talibani după ce au fost prinși furând pâine de la o brutărie